İSTANBUL'da yeni aldıkları evlerine 3 gun sonra hırsız giren 3 cocuklu Serdar (39) ve Nihan Bilal (34) cifti, ani bir kararla taşındıkları İzmir'in Dikili ilcesinde zamanlarının buyuk bolumunu 'Efsane' adını verdikleri ahşap karavanlarında geciriyor. Aldıkları karar icin yakınlarının, 'Hayatınız alt ust olur' dediğini belirten Nihan Bilal, "Neden hayatımızın altı ustunden daha iyi olmasın ki' dedim. Apar topar buraya taşındık. Buradaki evimizin tadilatını yaptırdıktan sonra da karavanda yaşamaya başladık" dedi.
İstanbul'da yaşayan klasik otomobil, motosiklet ve karavan tamircisi Serdar Bilal ile eşi Nihan Bilal, gecen yıl İstanbul'un Acıbadem semtinde yeni alıp, tadilat yaptırdıkları evlerine, taşınmalarından 3 gun sonra hırsız girince başka kente taşınma kararı aldı. Gecen yıl mayıs ayında, İzmir'in yaz turizmiyle unlu ilcelerinden Dikili'ye taşınan cift, vakitlerinin buyuk bir bolumunu 'Efsane' adını verdikleri, ici ve dışı maundan yapılan ahşap karavanda gecirmeye başladı. Serdar Bilal, Acıbadem'deki evlerini dizayn ederlerken cok heyecanlı ve ozenli bir şekilde calıştıklarını, hırsızın girmesi ve evdeki bircok eşyanın calınmasının ardından buyuk bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtip, "Fevri bir şekilde İstanbul'dan taşınma kararı aldık ve apar topar İzmir'in kucuk bir ilcesi olan Dikili'ye yerleştik. Burada normalde yazlık olarak kullandığımız bir evimiz vardı. Şimdi temelli buraya yerleştik. Ancak biz evde değil, karavanda yaşamayı tercih ediyoruz. Zamanımızın coğunu Efsane'de geciriyoruz. Zaten, biz normalde neredeyse tam zamanlı olarak karavanda yaşıyorduk ancak yeni doğan cocuğumuz olduğu icin belli bir sureliğine yerleşik hayata gecmek durumunda kaldık. Onun biraz daha buyumesini bekliyoruz, sonra karavan hayatına devam edeceğiz" dedi.
'BABADAN KARAVANCIYIM'
Babasının da karavanı olduğunu soyleyen ve kendisini 'babadan karavancı' olarak niteleyen Serdar Bilal, "Kucukluğumden beri geziyorum. Eşimle tanıştığımdan bu yana, 10 senedir de eşimle geziyoruz. Bu esnada cocuklarımız da bize dahil oldu. Gezmek bizim yaşam tarzımız haline geldi. İnsanlar genelde sıcak yerleri tercih ederler gezilerinde ama biz soğuk yerleri de tercih ediyoruz, gayet de keyif alıyoruz. Turkiye'de herhalde ayak basmadığımız yer kalmamıştır. Bundan sonraki hedefimiz ailece dunyayı gezmek" dedi.
'DELİ MİSİNİZ, YAPAMAZSINIZ DEDİLER'
Dikili'ye taşınma kararı aldıklarında arkadaşlarının, 'Deli misiniz, yapamazsınız' dediğini soyleyen Serdar Bilal, "Ancak şu an biz gayet memnunuz. İyi ki boyle bir karar almışız. İyi ki gelmişiz. Eşim de ben de aynı duşunuyoruz ve cok mutluyuz. Hayatımızda cok şeyler değişti. Aile bağlarımız daha sıklaştı. Yaşamdan daha keyif alır hale gedik. Biz İstanbul'dayken de karavan sahibiydik ama o zamanlar karavana cok vakit ayıramıyorduk. Ancak bayramlarda, tatillerde gezebiliyorduk. Ama burada artık tamamen karavan odaklıyız" dedi.
'HAYATIMIZIN ALTI, NEDEN USTUNDEN DAHA İYİ OLMASIN'
Nihan Bilal ise "İstanbul'dan ayrılma kararı aldığımız da bize, 'Hayatınız alt ust olur' dediler. Ben de eşime, 'Hayatımızın altı neden ustunden daha iyi olmasın ki' dedim. İstanbul'da bazı şartlar bizi buraya doğru itmeye başlamıştı. Pandemiden once, mayısta buraya taşındık. Pandemiyi burada gecirdik ve o zamanlar buradaki evimizi hazırlamakla, tadilatını yapmakla meşgulduk. Ev işini hallettikten sonra da karavana geciş yaptık. Karavan, pandemi surecinde bizi ozgurleştirdi, izolasyon konusunda avantaj sağladı" dedi.
HAMİLELİK SURECİNİ KARAVANDA GECİRMİŞ
Bazılarının gozunu korkutan karavan hayatının kendileri icin bir tutku haline geldiğini soyleyen Nihan Bilal, "Kızım Bade 6 yaşında, ortanca oğlum Atlas 3 yaşında, en kucuk oğlum Barlas ise 1,5 yaşında. Barlas'ın butun hamilelik surecini karavanda gecirdim. Doğuma da karavanla gittik. Sezaryen olduğum icin doğum planlıydı. Karavanla direkt olarak hastaneye gittik. Şimdi bebeğim kucuk bir operasyon gecirecek ve hastaneye yine karavanla gitmeyi duşunuyoruz" dedi.
'KARAVANIN HER ŞEYİNİ KENDİMİZ YAPTIK'
Nihan Bilal, karavanlarının yat konseptli bir karavan olduğunu belirterek, "Aslında bir teknenin karada yuruyen versiyonu gibi duşunulebilir karavanımız. İci ve dışı komple ahşap, maundan yapılma. Uzun zamandır bizde olduğu icin, ahşap malzemelerde bir deformasyon soz konusu. Şu an butun dış malzemesini yenileyeceğiz. Onu daha modern bir dış gorunume kavuşturacağız. Tadilatımız yaklaşık 2 hafta daha surecek. Bizim diğerlerinden farkımız, karavanımızın her şeyini kendimiz yapmamız. Eşim de karavan tamircisi olduğu icin motor aksamı ve dış kaplamaları da dahil olmak uzere, karavanın butun detaylarını biz tasarlayıp, yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı