HATAY'ın Erzin ilcesinde girdiği otomobilin motor kısmında kulağı ve burnu parcalanmış halde bulunan sokak kedisi, Osmaniye'de tedaviye alındı. Gozunde enfeksiyona bağlı ciddi gorme kaybı da olan kedinin ağız ve diş muayenesi de yapıldı.
Hatay'ın Erzin ilcesinde kopeğini gezdirirken yolda yaralı bir kedi goren Turkce oğretmeni Sıdıka Buyukgebiz, ilcede kapsamlı veteriner kliniği bulamayınca, internetten yaptığı araştırma sonucu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Lacinbala'ya ulaştı. Genelde bolgede keci ve koyun bakıldığı icin kedi ve kopekle pek ilgilenilmediğini soyleyen Buyukgebiz, "İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda, HAYTAP'ı da zaten takip ediyordum ve Osmaniye'deki temsilciliğe ulaştım. Hemen gelmemi soylediler. Bu sayede kedimizin tedavisine başlandı, emeği gecenlere teşekkur ediyorum" dedi.
HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Lacinbala ise 2 yaşlarında olduğu tahmin edilen dişi kedinin muhtemelen soğuklardan dolayı bir arac motoruna girmesinden kaynaklı yaralandığını belirterek, suruculere uyarılarda bulundu. Lacinbala, aracların calıştırılmadan once kornaya basılmasını ve kaputa vurulmasını isteyerek, boylece bu tur yaralanmaların onune gecilmiş olunacağını ifade etti.GORME KAYBI VARKedinin kulağı ve burnu parcalanmış halde kendisine geldiğini ifade eden Lacinbala, "Gozunde enfeksiyona bağlı ciddi bir gorme kaybı var. Yapılan ağız ve diş muayenesinde dişlerinde curukler tespit ettik. Yaralanmalara bakarsak bir arac motoruna girdiğini tahmin ediyoruz. Havalarımız soğudu, her zaman HAYTAP'ın soylemiş olduğu bir soylem var. Aracları kullanmadan once kaputa vurun, kornaya basın. Cunku bu hayvanlar yazın sıcaktan ve guneşten, kışın yağmurdan ve soğuktan kacmak icin aracların altına sığınıyorlar" diye konuştu.HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYORKedinin tedavisinin surduğunu ve hayati tehlikesinin bulunduğunu kaydeden Lacinbala şoyle devam etti: "Bu kedimiz de arac motorlarına giren hayvanlarından biri diye tahmin ediyoruz. Kulağından iltihaplar geliyordu. Antiseptikli suyla kulağını ve burnu temizledik, deri butunluğunu sağlayamıyoruz. Yapmış olduğumuz ozel pomatlarla tedavisine başladığımız kedimizi HAYTAP olarak yakinen takip ediyoruz. Yaralarını muhtemelen kapatamayacağız, ancak yaşam kalitesini arttırmaya calışıyoruz."