ERZİNCAN'da reklam tasarım ve yazılım ile uğraşan Emre Bulunmaz (30), en duşuk hava sıcaklığının sıfırın altında 25 ile 30 derece arasında seyrettiği Erzurum'un Cat ilcesinde sokak kopekleri icin 13 adet yuva yaptı.
Erzurum'a 52 kilometre uzaklıktaki Cat ilcesinde sokak kopeklerinin donarak hayatını kaybettiklerine dair sosyal medyada goruntuler izleyen Erzincanlı Emre Bulunmaz, Turkiye'nin dort bir yanından hayvanseverden aldığı destekle ilceye geldi. İlceyi gezerek sokak kopeklerinin durumunu tespit eden Bulunmaz, aldığı bir kamyon ahşap paletle yuva yapmaya başladı. Paletlerin uzerini naylon ve branda ile kaplayan Bulunmaz, iclerini de straforla doşedi. Soğuk havaya rağmen ilcedeki hayvanseverlerin desteğiyle calışan Emre Bulunmaz, 13 yuvayı 4 gun icinde hazır hale getirdi. Bulunmaz ve yardım eden vatandaşlar, yuvaları ilce merkezinde sokak kopeklerinin yoğun olarak yaşadığı alanlara yerleştirdi. İclerine mama da bırakılan yuvalara kopekler yerleşmeye başladı.
'KOPEKLER İCİN SICAK BİR YUVA OLACAK'Havaların soğumasıyla birlikte ilcede 5- 6 yavrunun donarak olduğune dair sosyal medyada cıkan haberleri gorunce Cat'a gelmeye karar verdiğini soyleyen Emre Bulunmaz, "Geldikten sonra yoreyi biraz gezdim, soğuk hava sebebiyle hayvanların yere basamadıklarını gordum. Turkiye'nin dort bir yanından gonderilen yardımlarla bir kamyon ahşap palet alarak yuva yapmaya başladım. Naylon ve branda kapladıktan sonra iclerine strafor yerleştirdiğimiz yuvalar kopekler icin sıcak bir yuva olacak" dedi. FATURALARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI'Allah'ın sessiz kulları' dediği hayvanlar icin bir sureden beri calıştığını anlatan Bulunmaz, daha once Erzincan, Kayseri, Balıkesir, Canakkale ve Bursa'da da yuvalar yaptığını, Cat'taki işini tamamladıktan sonra da Ankara'nın Cubuk, Hakkari'nin Yuksekova ilcesine gideceğini soyledi. Bulunmaz, hayvanseverlerin gonderdiği yardımları nerede harcadığına dair aldığı faturaları sosyal medyada paylaştığını da belirtti.