Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Ozdemir D-Smart'ta katıldığı bir programda değerlendirmelerde bulundu. Ozdemir, 1959 yılı oncesindeki şampiyonluklar konusunda "Federasyona gittiğimde ilk işim bizim hukukcu arkadaşlarımı cağıracağım, bu dosya ne durumda soracağım. Bir bakalım, gorelim ama ben isterim ki Fenerbahce eğer dorduncu yıldızını takacaksa taksın, 1 senesi var 20'yi alsın. Beşiktaş'ın da az senesi var onlar da tamamlasınlar. Galatasaray'ın da sayılmayan şampiyonlukları var. Bakacağım dosyaya, arkadaşlarımdan goruş alacağım" dedi.
[h=3]"MART AYININ ORTASINDAN İTİBAREN SEYİRCİLİ OYNAMA KARARINI ALABİLİRİZ"[/h]Macların seyircili oynanması icin kendilerinin tek başına karar alıcı olmadığını belirten Ozdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Burada insan sağlığı onemli. Sporcu sağlığı onemli. Bu hastalığın ciddi bir hastalık olduğunu bazı kimselerde ciddi etkiler bıraktığını goruyoruz. Kimi insan hicbir şey olmadan bunu atlatabiliyor. Alacağımız karar Sağlık Bakanlığı ve bizim Sağlık Kurulu'nun alacağı karardan ayrı bir karar olmaz. Pandemi iyi giderse Şampiyonlar Ligi finalini minimum yuzde 50 kapasiteli oynatmak istiyorlar. Seyircili oynayabilmek icin Allah'a dua ediyorum. Takımlarımız isterken ben de bunu istiyorum. Milli takımımız icin Hollanda macında seyirci desteğine cok ihtiyacımız var. Başarılı olursak mart ayının ortasından itibaren seyircili oynama kararını alabiliriz." ifadelerini kullandı.
[h=3]FENERBAHCE'NİN 1959 YILI ONCESİ 9 ŞAMPİYONLUĞU VAR[/h]Fenerbahce ve sarı lacivertli taraftarlar 1959 yılından onceki şampiyonlukların sayılması yonunde harekete gecmişti. Kulup konuyla ilgili olarak calışma başlatırken, Fenerbahce'nin bu tarihten once 9 şampiyonluğu bulunuyor. Ote yandan Beşiktaş'ın 5, Galatasaray'ın ise 1 şampiyonluğu bulunuyor.
Eğer bu tarihten onceki başarıların sayılması yonunde karar alınırsa şu anki duruma gore Fenerbahce'nin 28, Galatasaray'ın 21, Beşiktaş'ın ise 20 şampiyonluğu olacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Berad Buyuk