Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya krizini, Batı Sahra meselesini ve yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadeleyi ele aldı.
Bukadum, Twitter hesabından yaptığı acıklamada, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda goruştuğunu belirtti.

Cezayirli Bakan, Lavrov'la iki ulke icin ortak oneme sahip bolgesel meseleleri, Libya krizini, Batı Sahra meselesini, Kovid-19 salgınıyla mucadele ve Rusya'dan Sputnik V aşısının temin edilmesi konularını ele aldıklarını ifade etti.
Cezayir yonetimi, ocak ayı sonunda Rusya'dan Sputnik V aşısının ilk partisinin ulkeye ulaşacağını duyurmuştu.
Cezayir Dışişleri Bakanı Bukadum dun komşu Libya'ya resmi ziyaret gercekleştirmişti. Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Devlet Yuksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri ile bir araya gelen Bukadum, Libya krizinin cozumu icin siyasi diyalog sureci, guvenlik ve ekonomi konularını goruşmuştu.
Cezayir'le Fas arasında Batı Sahra meselesinde anlaşmazlık yaşanıyor. Fas, Cezayir'i Batı Sahra bolgesinde ayrılıkcı Polisario Cephesi'ni desteklemekle sucluyor. Cezayir'in de komşusu Fas'ın Batı Sahra'daki adımlarını desteklemediği biliniyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Semiz