Eski milli futbolcu Emre Aşık'ı oldurmeye teşebbus suclamasıyla 20 yıla kadar hapsi istenen boşanma aşamasındaki eşi Y.A. ile suc ortağı olduğu iddia edilen E.S'nin yargılaması suruyor.
Duzce 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam oldurmeye teşebbus" suclamasıyla tutuksuz yargılanan Y.A, Gaziosmanpaşa 16. Asliye Ceza Mahkemesinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Diğer sanık E.S. ise salonda hazır bulundu.
Emre Aşık ve avukatı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
Mahkeme Başkanı, dosya kapsamında talep edilen dijital materyallerin ulaştığını soyledi. Materyaller arasında bulunan bir flaş bellek ile diz ustu bilgisayarda suc unsuruna rastlanmadığı bildirildi.
Savunma yapan Y.A, işletmeci olduğunu fakat şu an calışmadığını belirterek, boşanma surecindeki eşi Emre Aşık'tan aldığı aylık 5 bin liralık nafakayla gecindiğini soyledi.
Y.A, diğer sanık E.S'nin Şubat 2020'de sosyal medyadan kendisine ulaşarak elinde kocası Emre Aşık'ın uygunsuz goruntulerinin olduğunu ve kendisine bunları verebileceğini soylediğini anlattı.
Boşanma surecindeki kocasından cocuklarını alabilmek icin E.S. ile iletişime gectiğini belirten Y.A, "Hakkımdaki suclamaları kabul etmiyorum. Bir komploya maruz kaldım." dedi.
Y.A, goruntuleri işine yarayacağını duşunerek almak istediğini one surerek, şunları soyledi:
"Duzce'de bir akaryakıt istasyonunda buluştuk. Goruntunun bir kısmını bana vermedi. Kendisine para vermem durumunda vereceğini soyledi. Benden 50 bin lira almasına rağmen goruntuyu vermedi. Beni oyaladı, videoyu vermedi."
- "Cocuklarımın babasının oldurulmesini istemedim"
Emre Aşık'ı oldurmeye teşebbus suclamasını kabul etmeyen Y.A, "Asla cocuklarımın babasına boyle bir şey yapmam. Cocuklarımın babasının oldurulmesini istemedim. Eşimi oldurmeyi duşunmedim. Bu tarzda sozler sarf etmedim. E.S, beni dolandırdı. Beni maddi ve manevi zarara uğrattı. Bende para bittiğinde karşı tarafa gecti. Eski eşimle birlikte hareket ettiğini sonradan oğrendim. Kendisini gorduğumde bile korkuyorum. Şikayetciyim." ifadelerini kullandı.
E.S. ile zaman zaman Duzce'ye ve İstanbul'a gidip geldiklerini aktaran Y.A, şoyle devam etti:
"E.S, bana karşılıksız cek olayından hakkımda hapis kararı bulunduğunu soyledi. Polisten kacıyorduk. E.S, hakkımda yakalama emri olduğunu soyluyordu. Duzce'ye geldiğimde tanık İ.Y'nin kırsal alandaki evine gittik. İ.Y. bizim kacak olduğumuzu biliyordu. İ.Y'yi tanımıyordum. 2-3 gun evinde kaldım. 2 bin 500 lira para verdim."
Y.A'nın sozlerine uzerine E.S. dinlemek istemediğini belirterek, duruşma salonundan cıkmak istedi. Mahkeme heyeti, E.S'yi savunmaya mudahale etmemesi icin uyararak salondan cıkmasına izin vermedi.
Emre Aşık'ı oldurerek Balıklı Yaylası'na gommek istedikleri yonundeki iddialara da yanıt veren Y.A, "Yaylaya cıkmadım, yaylayı bilmiyorum. Bu tarzda bir konuşma tanık İ.Y ile hicbir şekilde olmadı. Emre'nin oldurulme konusu hic konuşulmadı." dedi.
Bu arada mahkeme başkanı, sanık E.S'nin duruşma salonunda Y.A'nın savunması esnasında ses kaydı alıp almadığının kontrol edilmesini istedi. Sanık E.S'nin telefonunda yapılan kontrolde ses kaydı almadığı tespit edildi.
"E.S, Y.A'nın, Y.A da Emre'nin parasının peşindeydi"
Duruşmada dinlenilen tanık İ.Y. ise jandarmaya verdiği ifadesinin gecerli olduğunu kaydetti.
İ.Y, E.S. ile evine gelen Y.A'nın, Emre Aşık'ın eşi olduğunu bilmediğini savunarak, şoyle devam etti:
"E.S'nin de kacak olduğunu bize geldiği 2. gun oğrendim. 2-3 gun evimde kaldılar. İkisi Emre'yi oldurme konusunu actı. E.S. bana para teklif etti. 'Burada bu işi hallet sana 10 bin lira vereceğiz.' dedi. E.S, Y.A'nın, Y.A. da Emre'nin parasının peşindeydi. Araclarının torpidosunda 2 tabanca vardı. Tabancaları gorunce Emre'yi oldureceklerini duşundum. Sakin bir yere gitmek istediklerini soylediler. Ben de Balıklı Yaylası'nı soyledim. Kış şartları nedeniyle gidemeyince yoldan donduler. E.Y ve Y.A, 'Emre Aşık 10-12 gundur elimizde. Bunu ortadan kaldıracağız' dedi. Ben kendilerine bir yer gostermedim. Y.A ile birlikte esrar kullandığım oldu. Y.A'nın Emre'yle ilgili sozlerinin ciddi olduğunu duşundum."
Kızının sosyal medya uzerinden Emre Aşık'a ulaştığını aktaran İ.Y, "Emre durumu avukatına bildirdi. Avukat beni aradı. Avukata da gorduklerimi anlattım. Emre'nin avukatı sanıkları yakalatmamı istedi. Ben de jandarmaya ihbarda bulundum. Sanıklar bana kendilerini barındırmam icin para vermedi." ifadelerini kullandı.
Sanık Y.A ise tanığın beyanlarını kabul etmediğini dile getirerek, "Kesinlikle uyuşturucu kullanmadım. İ.Y'ı uyuşturucu kullanırken gorduğum icin boyle soyluyor. Emre'nin oldurulme konusunu soylemedim." dedi.
Sanık E.S, "Mahkemenizde tum aşamalarda samimi beyanlarda bulundum. Y.A'nın aleyhime beyanlarını kabul etmiyorum. İ.Y'nin beyanlarına diyeceğim bir şey yoktur." ifadesini kullandı.
Y.A'nın avukatının davaya yayın yasağı getirilmesi talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Mart tarihine erteledi.
İddianameden
Duzce Cumhuriyet Başsavcılığı, mart ayında "dur" ihtarına uymayarak kacan ancak yaşanan kovalamaca sonucu yakalanan Emre Aşık'ın boşanma surecindeki eşi Y.A. ve yanındaki cezaevi firarisi E.S. hakkında yapılan inceleme sonucu "kasten adam oldurmeye teşebbus" sucundan iddianame hazırladı.
İddianamede, şuphelilerin muşteki Emre Aşık'ı oldurmek amacıyla gercekleştirdikleri silah temin etme ve muştekiyi oldurdukten sonra gommek amacıyla yer temin etmeye calışmalarına ilişkin eylemlerin "kasten oldurme" sucunun icrai hareketi niteliğinde olduğunun kabul edilmesi gerektiği belirtildi.
Şupheliler E.S. ve Y.A'nın muşteki Emre Aşık'a yonelik "kasten adam oldurmeye teşebbus" sucundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Olay
E.S. yonetimindeki 34 S 4443 plakalı arac, 26 Mart'ta Duzce İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince rutin kontroller sırasında durdurulmak istenmiş, ihtara uymayan ve bir jandarma personelini hafif yaralanmasına yol acan surucu kacmıştı.
Şuphelilerin bulunduğu adres, araştırma sonucu belirlenmiş, surucu ve aractaki Y.A, kent merkezinde gizlendikleri eve duzenlenen operasyonla gozaltına alınmıştı. Evde 2 ruhsatsız tabanca ile 89 fişek ele gecirilmişti.
Şuphelilerden E.S. tutuklanmış, Y.A ise savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılmıştı. E.S. de daha sonra tahliye edilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yavuz Emrah Sever