BİTLİS'in Tatvan ilcesinde hayvanseverlerin bıraktığı kutudan mama yerken kafası kutuya sıkışan kedi, Van Golu İlk ve Ortaokulu Muduru Şahin Ballıkaya, tarafından kurtarıldı.
Tatvan ilcesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'ndeki Van Golu İlk ve Ortaokul Muduru Şahin Ballıkaya, okuldan cıkıp evine giderken, yol kenarında kafası konserve kutusuna sıkışan kediyi fark etti. Mudur Ballıkaya, kediyi sıkıştığı yerden kurtardı. Kafası sıkıştığı kutudan kurtarılan kedi ise hızla bolgeden kacarak gozden kayboldu.

Ballıkaya, kafası kutuda sıkışan kediyi kurtardığı icin mutlu olduğunu belirterek, "Okuldan cıktım ve evime doğru yuruyordum. Yol kenarında bir kedinin karlar icerisinde boğuştuğunu fark ettim. Kedinin kafası metal bir kutuya sıkışmıştı. Kediyi yakalayıp dikkatli bir şekilde kafasındaki kutuyu cıkarttım. Kedi cok korkmuştu, cok panikti ve kurtulduğu anda kacıp uzaklaştı. Metal kutunun kedi yaş maması konservesi olduğunu anlayınca, civardaki cop kutularına baktım. Bu kedimizi şans eseri kurtardık, sağlık durumu iyi ama insanların dikkatli olması lazım" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ceren KURTYE