Super Lig'in ilk yarısını 5. sırada tamamlayan Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktoru Cağdaş Atan, bulundukları pozisyonun kendilerini mutsuz etmediğini belirtti.
Atan, kulubun Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde duzenlediği değerlendirme toplantısında, ilk teknik direktorluk deneyimi olmasına rağmen lige iyi başladıklarını soyledi.

Yeni transferlerin de etkili oyunuyla oyuna hakim olan bir takım haline geldiklerini belirten Atan, 10. haftadan itibaren rakiplerin oyununun sertleştiğini kaydetti.
Sıkı savunma yapan takımlara karşı zorlandıklarını anlatan Atan, son 3 mactır ise kapalı savunma yapan takımlara karşı cozum bulduklarını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.
Takımın bulunduğu konumdan memnun olduğunu anlatan Atan, "Belki 6-7 puan daha alabilirdik. Ust sıralara daha sıkı tutunabilirdik ama bulunduğumuz pozisyon bizi mutsuz etmiyor. Daha ligde oynayacağımız 20 mac ile Turkiye Kupası macları var. Kupada da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Hedeflerimiz buyuk." dedi.
Ligde amaclarının toplayabildikleri kadar puan toplayarak ust sıralarda kalmak olduğunu aktaran Atan, "Fenerbahce, Galatasaray ve Beşiktaş da kendilerini toparladı ve seri galibiyetler aldı. Biz yukarılarda kendimize yer edinmek istiyoruz. Yukarıda manzara guzel ve biz o manzaraya alıştık. Orada kalıp, manzarayı seyretmek istiyoruz." diye konuştu.
Son haftalarda puan kayıpları yaşadıklarını hatırlatan Atan, "Bunun sebebi belli. Bize karşı oynayan takımlar buyuk takımla oynuyormuş gibi mucadele veriyorlar. Bizi dar alana mahkum ediyorlar. Kendi sahalarına cekilip savunma yapıyorlar." ifadelerini kullandı.
Alternatifli bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Atan, bir kanat ya da forvet transferi yapabileceklerini dile getirdi.
Fenerbahce macı sonrası yaptığı acıklamalarla ilgili gelen eleştirileri de değerlendiren Atan, amacının sarı-lacivertlileri eleştirmek olmadığını ifade etti.
"Ben sadece o gun icin daha guzel, izlemesi keyifli bir macın olabileceğini soylemeye calıştım." diyen genc teknik adam, şu değerlendirmede bulundu:
"Belki soylediklerimiz yanlış anlaşıldı. Cok fazla da geriye donup bir şey soylemek istemiyorum. Zaten biraz da kendimizi geriye cektik. Biz de genciz. Bazen soylediğimiz şeyler yanlış anlaşılıyor, belki biz kendimizi iyi ifade edemiyoruz. Belki de bizim ifade etmek istediklerimizi tam anlayamıyor insanlar. Bu konuda problemin biraz da kendimde olduğunu duşunup kendimi geriye cektim. Yanlış anlaşılmak istemem. Cok fazla camialarla ilgili problem yaşamak istemiyorum. Cunku ben bir teknik direktorum. Yarın kimin nerede calışacağı, neyle karşılaşacağı belli değil. O yuzden Fenerbahce camiasıyla ilgili kotu bir demecim olmaz."
Cağdaş Atan, hafta sonu konuk edecekleri Demir Grup Sivasspor'u da yenerek ikinci yarıya guzel bir başlangıc yapmak istediklerini sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Kurt