aksesuar secimi,doğru aksesuar secimi,kıyafete gore aksesuar nasıl secilir

Kullandığımız aksesuarın kıyafetlerimizle uyum sağlaması ve vucudumuzda daha hoş durması icin taktiklere bir goz atmak gerekir diye duşunuyorum. Birbirinden değerli modacı dostlarımla bu konu uzerinde guzel bir sohbet ettim duşunceleri sizlerle paylaşmak istedim. Saat, fular, şal, kolye gibi sıklıkla kullandığımız aksesuarlarımız icin oneriler kısaca şoyle...

Saat secimi: İnce bileklere sahip kadınların, buyuk kadranlı saatlerden uzak durması gerekiyor. Bunun yerine daha ince ve minik, hem zarif hem şık secenekleri tercih etmek gerekiyor. Sportif kıyafetler tercih ediyorsak, aksesuarlarımızın da sportif olmasına ozen gostermeliyiz.

Fular & Şal Secimi: Buğday tenli ve sarı saclı hanımlar icin, tozpembe, mavi, gri, lila, acık mor, acık yeşil ve nane yeşili renklerini tercih edilmesi gerekiyor. Esmer bir kızsan mor, sarı, pembe gibi dikkat cekici renkler sana cok yakışabilir. Tabii şal ve fular kullanırken giydiğimiz kıyafetin rengi de cok onemli. Kontrast renkleri kullanmak her zaman işe yarıyor!

Şapka Secimi: Farklı olmak fark edilmek şapka ile bir adım one gecmek, eğer iddialı gorunmeyi seviyorsanız taş, cicek, kurdele ile suslenmiş şapkalar tam sizin icin. Sportif bir hanımsanız, kimi markaların kasket tipindeki şapkalarını tercih edebilirsiniz. Unutmamanız gereken diğer bir ayrıntı ise yuz şekliniz! Eğer yuzunuz kucukse, şapkan da kucuk olmalı. Cunku geniş bir şapka, yuzunuzu olduğundan daha da kucuk gosterebiliyor. Eğer genellikle duz renkli kıyafetler giymeyi tercih ediyorsanız, şapkanızda ekose, cicek gibi desenler tercih edebilirsiniz.

Kolye, bilezik, yuzuk secimi: vaz gecemediğimiz aksesuarlarımız oyle değil mi?

Gunluk kullanım icin cok abartılı olmayan kolye ve bilezikleri tercih ettik diyelim, ama ozel davetlerde kullanabileceğimiz şık ve zarif aksesuarları da mutlaka bir koşede bulundurmalıyız. Yuzuk tercihine gelince… Eğer kalın ve kısa parmaklara sahipsek; olabildiğince ince yuzuk takmaya dikkat etmek gerekiyor. İnce ve uzun parmaklara sahipsek; buyuk taşlı yuzukler parmağında cok hoş durabilir!

Şevval OZCELİK