AK Parti Aliağa İlce Başkanı Hamdi Erdem, 30 Ekim'deki İzmir depreminin ardından ilcedeki bir binaya verilen hasar tespit raporuna mudahale ettiği yonundeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.
Erdem, yaptığı yazılı acıklamada, bazı basın organlarında Ataturk Mahallesindeki Kamelya Apartmanı ile ilgili hasar tespit raporunu değiştirdiğine ilişkin asılsız iddialar bulunduğunu ifade etti.

Soz konusu apartmanda kendisine ait ozel mulk bulunmadığını, babasından kalan bir dukkanın kardeşleri ile mirascısı olduğunu aktaran Erdem, "İzmir depreminden sonra yapılan calışmada binada ağır hasar tespiti yapılmıştır. Tespitten sonra yapılan itiraz sonucu, yeni bir değerlendirme yapılmış ve bu defa orta hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Ben ilk rapora herhangi bir şekilde itiraz etmedim. Raporu tutanları gormedim, kendilerini tanımam, verilen rapora da hicbir şekilde tesirde bulunmam soz konusu değildir, olamaz da." ifadelerini kullandı.
Hamdi Erdem, hasar duzeyinin "ağır" yerine "orta" olarak tespit edilmesinin de kendisine bir fayda sağlamayacağına işaret etti.
Erdem, kendisine ve partisine yonelik karalama kampanyası ve iftiralar hakkında yasal haklarını kullanacaklarını bildirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Efsun Erbalaban Yılmaz