Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk yeni donem okullarda uygulanacak hibrit eğitimi konusunda acıklamalar yaptı. Peki, hibrit eğitimi nedir? Hibrit eğitimi nasıl uygulanacak?
[h=3]HİBRİT EĞİTİMİ NEDİR?[/h]Hibrit eğitim, 'İki farklı guc kaynağının bir arada bulunması' şeklindedir. Karma oğrenme, hibrid oğrenme, karışık oğrenme olarak da bilinen harmanlanmış oğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun cevrimici (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel oğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış oğrenme olarak tanımlanmaktadır.

sozlerine devam eden Selcuk; "Bunun icin gerekli tum calışmalar yapılıyor. Bu konuda bir tecrubemiz oluştu. EBA'ya eklenecek ve cıkarılacaklar, derslerin nasıl verileceğine ilişkin yeniliklere calışılıyor. Aynı zamanda internet ve EBA'ya ulaşımda zorlananlar, kendisine ait bir odası olmayan cocukların buradan nasıl yararlanabileceğine de bakıyoruz."