Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk yeni donem okullarda uygulanacak hibrit eğitimi konusunda acıklamalar yaptı. Peki, hibrit eğitimi nedir? Hibrit eğitimi nasıl uygulanacak?
[h=3]HİBRİT EĞİTİMİ NEDİR?[/h]Hibrit eğitim, 'İki farklı guc kaynağının bir arada bulunması' şeklindedir. Karma oğrenme, hibrid oğrenme, karışık oğrenme olarak da bilinen harmanlanmış oğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun cevrimici (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel oğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış oğrenme olarak tanımlanmaktadır.

[h=3]BAKAN SELCUK HİBRİT EĞİTİMİ HAKKINDA NELER SOYLEDİ?[/h]Bakan Selcuk şunları soyledi; "Daha once acıkladığımız hibrit modele gore, yuz yuze ve uzaktan eğitim bir arada verilecek. Haftalık 40 saat olan ders saatleri duşurulecek. Ders saatlerinin 20 saat olması uzerinde duruluyor. Matematik, Turkce, Fen gibi temel dersler okulda, yuz yuze verilecek. Coğrafya, beden eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat gibi dersler ise uzaktan eğitim olacak. Sınıflar ikiye bolunecek. Bir grup pazartesi, carşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi gunleri okula gidecek."
sozlerine devam eden Selcuk; "Bunun icin gerekli tum calışmalar yapılıyor. Bu konuda bir tecrubemiz oluştu. EBA'ya eklenecek ve cıkarılacaklar, derslerin nasıl verileceğine ilişkin yeniliklere calışılıyor. Aynı zamanda internet ve EBA'ya ulaşımda zorlananlar, kendisine ait bir odası olmayan cocukların buradan nasıl yararlanabileceğine de bakıyoruz."