KONYA'da, indirim cadırında satacağını soyleyerek topladığı yaklaşık 30 kilo altını alıp, sevgilisiyle kactıktan sonra İstanbul'da yakalanan Musa Goksu'nun yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz yargılanan Goksu savunmasında, "İndirim cadırı icin kimseden urun istemedim. Kendileri getirip urunleri gosterdi" dedi.
Meram ilcesindeki Sarraflar Carşısı'nda kuyumculuk yapan Musa Goksu, iddiaya gore 2019 yılı temmuz ayında, iş yerinde indirim cadırı kuracağını soyleyerek, yaklaşık 30 kilogram altın topladı. Goksu, 23 Temmuz gecesi iş yerini kapattı. Altın veren kişiler, Goksu'ya telefonla da ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladı. Mağdurlar, Musa Goksu hakkında suc duyurusunda bulundu. Cevredeki guvenlik kameralarından Goksu'nun 2 valiz ile iş yerinden cıktığı saptandı.
SEVGİLİSİ ADINA KİRALADIĞI EVDE YAKALANDIİstanbul'a birlikte gittiği sevgilisi Ozen Yıldırım (40) adına Beşiktaş ilcesinde ev kiraladığı tespit edilen Goksu, gecen yıl 27 Temmuz gunu duzenlenen operasyonla yakalandı. Evde yapılan aramada ise 2 valiz icine 100 bin TL ve 1000 Euro ile 200'den fazla altın saat, kupe ve kolye ele gecirildi. Yıldırım'a ait cantada da kolye ve kupe bulundu. Gozaltına alınarak Konya'ya getirilen cift ile iş yerinde satış temsilcisi olan Mehmet Ali Doğan, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece 'nitelikli dolandırıcılık' sucundan tutuklandı.HAPİS CEZASI BEKLENİRKEN TAHLİYE OLDUCumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede 8 şikayetci olduğu belirtilerek, şupheliler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' sucundan 8'er kez 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Goksu'ya altın emanet eden 64 muşterisinin şikayetleri ise sucun 'guveni kotuye kullanmak' kapsamında olması nedeniyle uzlaştırma burosuna gonderildi. Ozen Yıldırım ve Mehmet Ali Doğan, davanın gorulduğu Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ilk duruşmada tahliye edildi.'KAFA DİNLEYECEKTİM' DEDİTutuklu yargılanan Musa Goksu ise yargılama boyunca hakkındaki suclamaları kabul etmedi. Goksu, kacmadığını, İstanbul'da bir sure kafa dinledikten sonra tekrar Konya'ya geri doneceğini ileri surdu. Goksu, daha sonraki duruşmalarda yurt dışı cıkış yasağı konularak tahliye edildi. 'CADIR İCİN KİMSEDEN URUN İSTEMEDİ' Musa Goksu'nun yargılanmasına bugun de devam edildi. Duruşmaya katılan Goksu savunmasında, suclamaları kabul etmeyerek, "İndirim cadırı icin kimseden urun istemedim. Kendileri getirip urunleri gosterdi. Cadırdan once her hafta duzenli alışveriş yapardık. Paralarını alırlardı. Borclarımız vardı ama belirtilen miktarda değildi. Suclamaları kabul etmiyorum."TANIK: MUSA ALTINLARI İSTİYORDUİndirim cadırında bir hafta calışan Adil H. de tanık olarak dinlendi. Adil H., ifadesinde, şunları soyledi: "Sanıkları tanıyorum. Cadır esnasında cantacı geldi. Pırlanta ve altın satışı yaptılar. Daha sonra cadır 3 gun uzatılınca, Musa'ya cantalar burada dursun. 'Biz daha sonra gelir alırız. Sonra da hesaplaşırız' dediler. Musa Goksu, bunları kabul etmedi. Cantacıların satılan malların odemisini yaptı. Hatta cantacıların, cantalarını kendi ellerimizle arabalarına goturduk. Musa altın istiyordu. Herkes de getiriyordu. Kuyumcular arasında alışverişti bu."Duruşmada muşteki olarak dinlenen kuyumculardan Ali E. ise 621 gram altının parasının odenmediğini ve şikayetci olduğunu belirtti. Diğer muşteki olan kuyumcu Emrah E. ise "3 kilo zararım var. Odenmedi. Davaya mudahil olmak istiyorum" dedi.Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
?
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Salih BUYUKSAMANCI