ESKİ milli futbolcu Emre Aşık'ı oldurmeye teşebbus ettikleri iddiasıyla yargılanan Yağmur Aşık ve Erdi Sungur'un yargılanmasına Duzce 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Yağmur Aşık savunmasında iddiaları kabul etmeyerek, "Ben cocuklarımın babasının oldurulmesini istemem" dedi.
Duzce'de 15 Mart 2020 tarihinde cezaevi firarisi Erdi Sungur'la birlikte yakalanan eski milli futbolcu Emre Aşık'ın boşanma aşamasında olduğu eşi Yağmur Aşık'ın, 'Kasten Adam Oldurme' suclamasıyla yargılanmasına devam edildi. Duzce 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davaya İstanbul Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden SEGBİS aracılığı ile katılan Yağmur Aşık, savunmasında iddiaları kabul etmeyerek, Emre Aşık'ı oldurmek istediği yonunde kendisine iftira atıldığını ileri surdu.

Yağmur Aşık savunmasında, "Erdi Sungur bana 2020 yılı Şubat ayında sosyal medyadan mesaj atarak elinde Emre'nin eşcinsel goruntuleri olduğunu ve bana vereceğini soyledi. Bende boşanma davasında delil gostermek ve cocuklarımın velayetini almak icin goruntuleri kullanacağımı duşunerek goruntuleri almak icin Duzce'ye geldim. Goruntulerin bir kısmını bana verdi, yuzu gorunen kısmını ise vermedi. Bu surecten sonra Erdi, Emre ile FETO sohbetlerinden tanıştığını bu yuzden Emre'nin adamlarının bizi oldureceğini soyleyerek beni korkutmaya başladı. Hakkımda yakalama kararı olduğunu saklanmamız gerektiğini soyledi. Ancak benim jandarma tarafından yakalanmamanın sebebi ise karşılıksız cekten dolayı oldu" dedi.Kendisi hakkında iftira atıldığını ileri suren Yağmur Aşık, savunmasına şoyle devam etti: "Eski eşimle birlikte hareket ederek uzerime iftira attılar. Ben bu yuzden kamuoyunda oldukca kotu tanındım. Bu sayede cocuklarımı elimden aldılar. Bunlar koordineli bir şekilde bana iftira atıyorlar. Ben cocuklarımın babasına boyle bir şey yapmam. Ben karşılıksız cekten arandığım icin Erdi bana saklanmamız gerektiğini soyledi. Bu sebeple Golormanı koyunde İlyas'ın evinde saklandık. İlyas'ın evinde saklanmak icin ona 2 bin 500 lira para verdik. 2- 3 gun İlyas'ın evinde kaldık. Daha sonra evden ayrıldık. Erdi, İlyas'tan borc para istedi. İlyas 12 koyununu sattığını soyleyerek bize 12 bin 500 lira para vereceğini evine gitmemiz gerektiğini soyledi. Bu sırada bizi sivil bir arac takip etmeye başladı. Bozuk bir yola girdiğimizde de onumuzde iki arac farlarını yakarak bizi durdurdu. Bizim olduğumuz aracın yanına sivil biri gelerek bana silah doğrulttu. Biz kacmaya başladık. Erdi bana arabayı tanıdılar bırakmamız lazım dedi. Bir benzinlikte bindiğimiz arabayı bıkarak taksi ile bir eve gittik. Buraya gitmemizin ardından 3 saat sonra jandarma evde bizi gozaltına aldı."'CIPLAK LARIMI ALARAK SERVİS ETTİ'Yağmur Aşık, Erdi Sungur'un cep telefonundan cıplak fotoğraflarını aldığını belirterek, "Erdi benim kırık olan telefonumdan cıplak goruntulerimi alarak servis etti. Bunun karşılığında goruntulerimi attığı kişilerden para aldı. Bunu da bana Emre'nin yaptırdığını, bu goruntuleri paylaşmazsa Emre'nin FETO'cu adamlarının bizi oldureceğini soyledi. Emre ise bu goruntuleri alarak boşanma davası dosyası icerisine koydu. Ben İlyas'ın evine gittim. Kış ayıydı. Beni gezdirdiler ama yaylada Emre'yi oldurup, gomeceğimiz bir yer bakmadık. Oldurme konusu dahi gecmedi. Benim annemin Emre'yi oldureceği soylendi. Benim annem safın onde gidenidir. Boyle bir şey aklına gelmez. O benim cocuklarımın babası olmesini istemem. Erdi ile aramda imam nikahı yok. Erdi bana FETO'culer resmi nikaha bakmaz, imam nikahına bakar. Bu yonde ifade ver bizi oldurmesinler dediği icin ilk ifademde bunları soylemek zorunda kaldım. Ben hayatımda silahla ateş etmedim. Erdi Sungur benim etrafımdaki herkesi tehdit ederek suc uyduruyor. Bununla ilgili delilleri sunacağım. Ben İlyas'ın eşi ile carşı pazar gezdim. Bunun dışında bir yere gitmedim. Ben uyuşturucu kullanmam. Ama İlyas'ın uyuşturucu kullandığını gorduğum icin bana iftira atıyor" diye konuştu.'ERDİ YAĞMUR'UN, YAĞMUR İSE PARANIN PEŞİNDEYDİ'Tanık olarak mahkemede dinlenen ve Erdi Sungur ile Yağmur Aşık'ın evinde kaldığı İlyas Yılmaz ise "Benim evimde kaldılar. Ben kacak olduklarını biliyordum. Sana guvenmemiz lazım dediler. Bize tenha bir yer ayarla dediler. Balıklı yaylasına gitmek istediler. Ancak kış olduğu icin yollar karla kaplı olduğu icin gidemedik. Yayla yolunu ac Emre'yi oldurup sana para vereceğiz dediler. Yaylada oldurup gomeceklerdi. Erdi Yağmur'un, Yağmur ise paranın peşindeydi. Araclarının torpidosunda bana iki silah gosterdiler. Ben silahları gorunce Emre'yi oldurmek icin aldılar sandım. Yağmur boş arazide bana buralara gomsek olur mu dedi. 'Niyetimiz ciddi 12- 13 gundur Emre elimizde, oldurup bir an once yok etmemiz lazım' dediler. Yaylaya cıkamayınca geri geldik. Yağmur'la birlikte uyuşturucu madde aldık. Bana para vermedi. Canının mangal istediğini soyleyince ben Golyaka merkezden mangallık malzeme alıp geldim, mangal yaptık. Ben Emre'yi oldureceklerini oğrenince kızıma Emre'ye ulaşmasını soyledim. Kızım Emre'ye bir şekilde ulaştı. Bunun uzerine Emre'nin avukatı Funda Hanım bana Erdi ile Yağmur'u yakalatmamı soyledi. Ben de jandarmaya haber verdim" dedi.'CIPLAK GORUNTULERİNİ CEKTİRDİ'Erdi Sungur ise "Biz Yağmur'la gunluk kiralık evlerde kaldık. Beni kız arkadaşının kimliği ile bu evlere soktu. Bunun ispatı var. Ben cıplak goruntulerini servis etmedim. Kendisinin hoşuna gittiği icin telefonu elime verip bana cıplak goruntulerini cektirdi. Benim onu korkuttuğumu soyluyor ancak kendisi beni korkuttu" diye ifade verdi.Yağmur Aşık'ın avukatı, yazılı savunma ve delillerin sunulması icin mahkemeden ek sure ile dosyaya yayın yasağı konulmasını talep etti. Mahkeme heyeti yayın yasağını kabul etmeyerek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tezcan SOLMAZ