Bitlis'in Ahlat ilcesinde "Ahlat Madavans Vadisi Eko Turizm Geliştirme Projesi"nin fizibilite calışması tanıtım toplantısı duzenlendi.
Kaymakamlıkta gercekleştirilen toplantıya katılan Kaymakam Fikreğ Dağ, Madavans Vadisi'ni turizm merkezi yapmak icin calışmaların devam ettiğini soyledi.

Soz konusu bolgenin gecmişten bugune uzanan tarihi bir cizgi olduğunu aktaran Dağ, şoyle konuştu:
"Ahlat Kaymakamlığı olarak hazırladığımız 'Ahlat Madavans Vadisi Eko Turizm Geliştirme Projesi' Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Bugun de fizibilite calışmasının ilk tanıtım ve değerlendirme toplantısını yapıyoruz. Yuklenici kurum yetkilileri bir sunum yapacak, daha sonra katılımcıların goruşlerini alacağız. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum."
Daha sonra, Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi ile yuklenici kurum temsilcileri katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantıya, Ahlat Belediye Başkan Vekili İlhami Gulşen, Bitlis Eren Universitesi (BEU) Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, İl Kultur ve Turizm Mudur Vekili Metin Coban, Ahlat Meslek Yuksekokulu Muduru Harun Kocak, Ahlat Muze Muduru Mikail Ercek, İlce Tarım ve Orman Muduru Nihat Keskin katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serdar Adıyaman