MUĞLA'da kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı (24) dovdukten sonra goğsunden bıcaklayarak oldurduğu iddiasıyla tutuklanan boksor Selim Ahmet Kemaloğlu'nun (27) ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde goruldu. Sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair istenilen raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle duruşma ertelendi.
Muğla Sıtkı Kocman Universitesi (MSKU) Sosyal Bilgiler Oğretmenliği Bolumu'nden mezun olan Zeynep Şenpınar, gecen 24 Mayıs gunu, boksor erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu'nun Menteşe ilcesi Kotekli Mahallesi'ndeki evine gitti. İkili arasında bilinmeyen nedenle cıkan tartışma, kısa surede kavgaya donuştu.Selim Ahmet Kemaloğlu, kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı dovdu. Ardından da mutfaktan aldığı ekmek bıcağını goğsune sapladı. Kendisini de yaralayan Kemaloğlu, sağlık ekiplerini aradı. İhbar uzerine gelen ekipler, Zeynep Şenpınar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis gozetiminde hastaneye kaldırılan Kemaloğlu ise yoğun bakım unitesinde tedaviye alındı. Polis ekiplerince yapılan incelemede Şenpınar'ın bir arkadaşına, "Ahmet ile net bir şekilde bitti. Bir aydır hicbir şekilde birbirimizle alakamız yok. Ben sadece aşırı alışkanlığın verdiği uzuntuyu yaşıyorum. Şarttı belki de" şeklinde mesaj gonderdiği ortaya cıktı. Selim Ahmet Kemaloğlu'nun ise cinayetin hemen ardından kendisine ait sosyal medya hesabından "İki cana kıydınız, gozunuz aydın" paylaşımını yaptığı belirlendi.

Ayrıca Zeynep Şenpınar'ın cinayetten 2 hafta once polis merkezine giderek, Kemaloğlu'ndan şiddet gorduğu iddiasıyla şikayetci olduğu, 15 gun evden uzaklaştırma kararı aldırdığı ancak daha sonra şikayetini geri cektiği saptandı. 14 ayrı suctan kaydı bulunan boksor Ahmet Kemaloğlu'nun en son 28 Ağustos 2019'da 'cinsel saldırı ve kasten yaralama' suclarından gozaltına alınıp, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı anlaşıldı.Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan Ahmet Kemaloğlu hakkında Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde acılan davanın ikinci duruşması bugun goruldu. Tutuklu sanık Selim Ahmet Kemaloğlu'nun SEGBİS ile katıldığı duruşmada, bolgeye ihbar uzerine giden 5 polis memuru ile 1 sağlık calışanı tanık olarak dinlendi. Tanık polisler, "Şupheli olum anonsu ile olay yerine gittik. 112 ekipleri oradaydı. Apartmanın girişinde kan lekeleri vardı. Bodrum katına bizi, ev sahibi yonlendirdi. Kapıyı caldık ancak iceriden kapı kilitlendi. Daha sonra arka taraftaki camı taşla kırarak, eve girdik. Odada Zeynep yuzustu hareketsiz yatıyordu. Selim Ahmet Kemaloğlu ise goğsune bıcak saplanmış halde sırt ustu yatakta yatıyordu. Sanık, goğsune saplı bıcağı cıkararak, uzerimize yurudu. Dış kapıyı kapatmaya calıştı. Ayağımızı kapatamasın diye kapının arasına koyduk. Ardından silahlarımızı cektik. Kemaloğlu, yaralı olduğu icin biraz sendeleyince uzerine atladık ve etkisiz hale getirdik. Daha sonra iceri giren 112 ekipleri Zeynep Şenpınar'ın olu olduğunu soyledi. Selim Ahmet Kemaloğlu'nun sağlık ekipleri tarafından tedavisi yapıldı ve hastaneye kaldırıldı" dediler. Polisler, Selim Ahmet Kemaloğlu'nun "Ben oldurdum. Benim de yaşamaya hakkım yok. Bırakın oleyim" dediğini de kaydettiler.Sanık Kemaloğlu'nun ilk duruşmada olayı hatırlamadığını ve psikolojik tedavi gorduğunu iddia etmesi uzerine mahkeme heyetince istenilen akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporun dosyaya ulaşmadığı bildirildi. Mahkeme heyeti, raporun beklenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.Ote yandan duruşma oncesi STK temsilcileri adliye binası onunde protesto gosterisinde bulundu. Protestoya katılan anne Aruz Şenpınar, "Hep kadınlar oluyor. Kadınlar olmesin. Tek Zeynep değil, kadınlar olmesin. Katil omur boyu cezaevinde kalsın" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Aykut KURT