Sakarya Uygulamalı Bilimler Universitesi (SUBU), "Kan Dostum SUBU" sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı.
SUBU Rektoru Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve eşi Firdevs Sarıbıyık ile Sağlık Bilimleri Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Yurdanur Dikmen, Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yuksekokulu Muduru Dr. Oğr. Uyesi Aydın Şenol ve universitenin bazı yoneticileri, Turk Kızılay Sakarya Şubesinin Serdivan ilcesindeki binasına gelerek Şube Başkanı Zahid Tiryaki'den calışmalar hakkında bilgi aldı.

Goruşmenin ardından Rektor Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve eşi Firdevs Sarıbıyık, kan vererek "Kan Dostum SUBU" sloganıyla universitenin başlattığı kampanyanın ilk bağışcıları oldu. Daha sonra Dikmen, Şenol ve diğer yoneticiler de kan verdi.
"Kan stoklarının azaldığını duyunca harekete gectik"
Sarıbıyık, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gerek sosyal medya hesaplarından gerekse de basından Turk Kızılay'ın kan stoklarının azaldığını duyunca universite olarak kan bağışı kampanyası başlattıklarını soyledi.
Duruma kayıtsız kalamayacaklarını dile getiren Sarıbıyık, "Hem ailece hem de universite olarak bu cağrıya, başlattığımız kan bağışı kampanyasıyla katkı vermeye calışıyoruz. Kulturumuzde 3 kardeşlikten bahsedilir; oz kardeşlik, sut kardeşliği ve kan kardeşliği. SUBU ailesi olarak kan kardeşi sayımızı artırmak istiyoruz." diye konuştu.
Sarıbıyık, tum akademik ve idari personel ile oğrencilere Turk Kızılay'ın yaptığı fedakar calışmalara katılma cağrısında bulundu.
Firdevs Sarıbıyık da kana her zaman ihtiyac duyulduğuna işaret ederek, "İnşallah kan verme alışkanlığını hem kendimiz hem de cevremizdekilere edindirmiş oluruz." dedi.
Şube Başkanı Tiryaki ise kan ihtiyacı icin yaptıkları duyurulara cevap veren SUBU yetkililerine teşekkur etti.
Oğrencilere de bulundukları şehirlerdeki merkezlere giderek bağış yapmaları cağrısında bulunan Tiryaki, "Sakarya'da yaptığımız cağrılara butun STK'ler cevap verdi ve ciddi anlamda kan bağışı almaya başladık. Ancak bu kan bağışına ihtiyac yok demek değildir. Kanın acil değil surekli bir ihtiyac olduğunu hatırlatarak herkesi bağışa davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Şimşek