CHP Grup Başkanvekili Ozgur Ozel, Melih Bulu'nun Boğazici Universitesi rektorluğune atanmasına ilişkin, "Kitap yazsa Boğazici'nin kutuphanesine giremez. Kendisi sınava girse Boğazici'ne girmez. Boğazici'nde hoca olacak liyakate sahip değil, siz bunu Boğazici'ne rektor yaptınız." dedi.
Ozel, Meclis'te duzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya değinerek, "Erdoğan, Z kuşağının eskileri bilmediğini, eskilerde Genel Başkanımızın SSK'yı batırdığını soyluyor. Z kuşağı cumhurbaşkanı da olsa bir partinin genel başkanı da olsa kimseden talimatla bir konuda kanaat sahibi olacak bir kuşak değil. Bir konuyu merak ettiklerinde dakikalar, saniyeler icinde bilgilere erişebilen ve bu konuda vicdan terazileri de hic sapmayan bir kuşak. Bizim ozendiğimiz, bir şey oğretmeye değil, bir şey oğrenmeye calıştığımız gencler." diye konuştu.
Genel mudurlerin hukumetin aldığı kararları uyguladığını dile getiren Ozel, "Erdoğan, kendi donemiyle ilgili ovunurken 'ben yapmadım genel mudurlerim yaptı' diyor mu? Mesela, 'duble yollar yaptık' diye ovunurken donup 'aslında bu benim başarım değil, partimizin ovuneceği bir durum yok. Karayolları Genel Mudurumuzu takdir etsin herkes' diyorsa SSK'nın gecmiş doneminden de o donemin Genel Muduru Kemal Kılıcdaroğlu'nu sorumlu tutsun. Akıl yuruteceksek boyle yurutmek lazım." ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun SSK Genel Muduru olduğu donemde bugunku parayla 4,5 milyar lira acık olduğunu, bugun SGK'nın acığının 407 milyar lira olduğunu anlatan Ozel, "Acık 100 kat artmış. Kemal Bey'in donemindeki acığı soyluyor, kendi donemindekini soylemiyor." dedi.
Z kuşağının istediği her şeyi bildiğini belirten Ozel, "Z kuşağı mesela kendilerine saray yapanları biliyor. Kemal Kılıcdaroğlu, bir apartmanın dorduncu katında oturuyor. Erdoğan, bin 500 odalı sarayda oturuyor. Kılıcdaroğlu'nun yazın, kışın gideceği başka evleri yok ama Erdoğan, hepimizin parasıyla kendine Muğla'da bir yazlık saray yaptırdı. Katar Emiriyle birlikte orada tatil yapacaklar. Ahlat'ta da bir tane kışlık saray yaptırdı. Orada da kayak yapacaklar. Bunları benim soylememe gerek yok. Z kuşağı bunları goruyor." diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun danışmanlarının ve calışma arkadaşlarının partiden bir maaş aldığını kaydeden Ozel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un birden fazla maaş aldığını ileri surerek, eleştirdi.
Ozel, AK Parti iktidarı ile birlikte 18 yılın sonunda her mesleğin atanmayanı olduğunu, atanabilenlerin de AK Parti'den torpilliler olduğunu one surdu.
Boğazici Universitesine yapılan rektor atamasına değinen Ozel, şunları soyledi:
"Z kuşağı sizi şuradan biliyor; Boğazici'ne AK Parti'li rektor atadınız. Sarıyer'in AK Parti kurucu ilce başkanını, AK Parti'den milletvekili aday adayını, AK Parti'den Sarıyer belediye başkan aday adayını belediye başkan adayı yapmadınız, milletvekili yapmadınız ama onu getirdiniz Boğazici Universitesine rektor yaptınız. Partili rektor. Sonra da gidip Boğazici'nin kapısına kelepce takıp Turkiye'yi dunyaya rezil ettiniz. Boğazici'ne rektor yaptıkları adam, Boğazici'nde ders verecek ehliyete sahip değil. Boğazici'nin kuralı var. Yurt dışında, dunyada ilk 100'un icindeki cok populer bir okulda doktorasını alacak ki gelip cocuklara bir katkısı olsun. Kitap yazsa Boğazici'nin kutuphanesine giremez. Kendisi sınava girse Boğazici'ne girmez. Boğazici'nde hoca olacak liyakate sahip değil, siz bunu Boğazici'ne rektor yaptınız."
Aşı yaptırma cağrısı
CHP Grup Başkanvekili Ozel, bugun 75-80 yaş aralığındaki vatandaşların aşılanacağını anımsatarak, "Sozumuze değer veren herkese şunu soyluyoruz: Aşılamak icin size geldiklerinde, teklif ettiklerinde sakın aşıyı reddetmeyin. Aşıya ulaşan aşıyı mutlaka yaptırsın. Cunku bu hastalıktan bizi kurtarırsa bu aşı kurtaracak. Bu aşı korkulacak bir yonu olmayan, sağlığınızla ilgili kotu bir şey yapmayacak ama vucuda uygulandığında tutarsa ki yuksek oranda tuttuğu soyleniyor, sizi hastalıktan koruyacak bir aşıdır. Sozumuze değer veren herkes aşısını vurdursun." dedi.
Aşının tedariki konusunda ciddi sorun olduğunu savunan Ozel, 9 milyon doz aşı olduğu icin surecin ağırdan alındığını savundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın soylediği 50 milyon doz aşının ovunulecek değil utanılacak bir rakam olduğunu iddia eden Ozel, "Sadece 25 milyon kişiyi aşılayacağız demektir. Oysa biz gocmen misafirlerimiz dahil 87 milyon kişiyiz. Bu 87 milyon kişinin en az 60 milyonunu aşılamak durumundayız. Aşılamadığımız takdirde bu hastalıktan kurtulamayız. Kotu tarafı şudur: Başta aşılananlar gunu geldiğinde aşısız hale gelecek. Uc ay sonra antikorları bitecek, ondan sonra da bir manası kalmadı." diye konuştu.
Ziraat Bankası Yonetim Kurulu uyelerinin listesini basın mensuplarına gosteren Ozel, Sayıştay tarafından, yonetim kurulu uyelerinin limitsiz kredi kartlarının bulunduğunu ve harcamaların Ziraat Bankası'na odetildiğinin tespit edildiğini soyledi. Ozel, Ziraat Bankası Yonetim Kurulu uyelerinin maaşlarını bir basın toplantısında dile getirdiğini anımsatarak, Anayasa Mahkemesi'nin eski uyesi olan Ziraat Bankası Yonetim Kurulu uyesi Serruh Kaleli'nin kendisini aradığını soyledi.
Serruh Kaleli'nin limitsiz kredi kartını kullanmadığına ilişkin bankadan aldığı yazıyı basın mensuplarına gosteren Ozel, "Serruh Kaleli, yonetim kurulu uyelerine limitsiz bir kredi kartı verildiğini doğruluyor ancak kendisi etik bulmamış, harcamamış. Sayıştay da, '3 milyon harcama var, bana gostermiyorlar' diyor. Şimdi diğer yonetim kurulu uyeleri kamuoyunu bilgilendirsin." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Alper Atalay