Duygulardan suzulen sozcuklerin uyumudur şiir. Şiir, cocukların algı dunyasına renk getirmesi ve onların hayal gucunu geliştirmesi bakımından oldukca onemlidir.
[h=3]HER OĞRENCİNİN CANTASINDA OLMALI[/h]Cocuk edebiyatında şiir, cocukların dil becerilerini geliştirmelerinde, sozcuklerin buyusunu ve dilin matematiğini kavramalarında onemli bir aractır. Şiir vasıtasıyla dilin gucunden yararlanabilen cocuk, yaratıcı duşuncesini de geliştirir. Cocuğun gelişiminde bu derece onemli olan şiirin ve şiir kitaplarının, okul sıralarında ve oğrenci cantalarında olması gerekliliğinden yola cıkarak hazırlandı.

[h=3]GUVEN CEVİK HAKKINDA[/h]Bir hayaldi oğretmen olmak… Ve o hayal yolunda ilmek ilmek azimle, istekle, ilk gunun heyecanıyla 20. yılı koşar adımlarla aşıyorum. Coksevdim kalemi… İcimde nehirle coşarken, acılar denizinde boğulurken, huzun kuşlarına hoşca kal derken icimdeki cocuk ve iki oğlum yazma seruvenime hız kattı, hep kaleme sarıldım… Guven Cevik'in "Değerlerimle Değerliyim" başlığı altında sekiz kitabı 2019 yılında yayımlanmıştır.