CNN Turk muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın edindiği bilgilere gore dun gercekleşen Bilim Kurulu toplantısında okulların acılmasından, normalleşme adımlarına kadar bircok onemli konu değerlendirildi.
[h=3]"OĞRETMENLER AŞILANMADAN OKULLAR ACILMAMALI"[/h]Bilim Kurulu'nda yuz yuze eğitimin başlaması icin daha once Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un işaret ettiği 15 Şubat'ın erken olduğunu duşunulurken, surecin ilerleyişine gore yuz yuze eğitimin 15 Mart'ta başlaması goruşu ağırlık kazandı. Kurul, oğretmenler aşılanmadan okulların acılmaması gerektiğini belirtti.
[h=3]RESTORANLAR NE ZAMAN ACILIR?[/h]Bilim Kurulu, restoran ve kafelerin acılması icin de vaka sayısının duşmesi ve aşılanma oranın artması gerektiğinin altını cizdi.
[h=3]MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELCUK: 15 ŞUBAT'TA OKULLARI ACMAKLA İLGİLİ İLKE KARARI ALDIK[/h]Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, yuz yuze eğitime ilişkin, "15 Şubat'ta okulları acmakla ilgili bir ilke kararı aldık. 2 gun 2 gun bolmek gibi ya da belli sınıflar seviyesinde kademeli olarak acmak gibi cok farklı senaryolarımız var" demişti.
Selcuk, katıldığı bir canlı yayında 15 Şubat'tan itibaren yuz yuze eğitimin başlayıp başlamayacağına dair yoneltilen soruya da, "Başlangıcta acılsın veya acılmasın gibi tartışmalar oldukca yoğundu ama şu anda acılsın noktasında ciddi bir beklenti var. Bizim asıl baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kabinenin alacağı kararlarla bağlantılı. İlke olarak, okulun acılmasını cok onemsiyoruz. Butun dunyadaki ulkelere baktığımızda başka ulkeler ne kadar acık tuttu? Benzer salgın sureci olan ulkeler dahil. Biz ne kadar acık tuttuk? Bir karşılaştırma yaptığımızda biz aslında cok kontrollu gittik. Bizim okullarımızın acık olma sureci, cok daha az. 15 Şubat'ta okulları acmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık. Bunun ne şekilde olacağına dair de gecmişten gelen deneyimlerimiz de var. İki gun iki gun bolmek gibi ya da belli sınıf seviyelerinde kademeli olarak acmak gibi. Cok farklı senaryolarımız, uyguladıklarımız ve uygulamadıklarımız var" yanıtını vermişti.