İSTANBUL Buyukşehir Belediyesi'nde (İBB) gecen haziran ayında işten cıkarılan Birol Durmuş, bisikletle Ankara'ya gelerek, CHP genel merkezi onunde acıklama yaptı. Durmuş, "İBB'nin 26-27 tane şirketi var. Buralarda gizliden gizliye işci kıyımı var" dedi.
12 yıldır İBB bunyesindeki İstanbul Otopark İşletmelerinde (İSPARK) calışan 2 cocuk babası Birol Durmuş, gecen haziran ayında sosyal medya paylaşımları gerekce gosterilerek işten cıkarıldı. Durmuş, kendisi ve İSPARK'ta calışırken yakın zamanda işten cıkarılan 80 kişinin sesini duyurabilmek icin bisikletle İstanbul'dan Ankara'ya yola cıktı. 8'inci gun Ankara'ya ulaşan Durmuş, uzerinde 'hak, hukuk, adalet' yazılı yelekle CHP Genel Merkezi onunde acıklama yaptı.

'EVİNE HACİZ GELENLER VAR'Sosyal medyada AK Parti ile ilgili paylaşım yaptığı icin işten cıkarıldığını belirten Durmuş, "Beni 25'inci maddeye gore işten cıkarttılar ve tazminatsız, işsizlik maaşı almamamız icin ellerinden geleni yaptılar. Bu şekilde şu anda 13 bin kişi mağdur durumda. 'İBB mağdurları' diye 80 kişilik bir grubumuz var. Bu grup İSPARK'tan işten cıkarılan insanlardan oluşuyor. Bizde arkadaşlarım ile konuştuk ve sesimizi duyuralım istedik. Cunku bu 80 kişinin icerisinde evinin kirasını odeyemeyenler var. Evine haciz gelenler var. Evlerini kaybedenler var. Coluk cocuğuna bakamayıp eşinden boşananlar var. Cok mağdur durumdalar" dedi.'KAPILARI İŞCİYE, EMEKLİYE KAPALI'Durmuş, İstanbul'dan gecen hafta carşamba gunu yola cıktığını hatırlatarak, "8 gundur yoldayım. Kılıcdaroğlu'nun yuruduğu Adalet Yolu'nun tam tersini ben de adalet aramak icin Ankara'ya gercekleştirdim. Kılıcdaroğlu gecen gun demişti ki 'Herkese kapımız acık'. Ama ben kac gundur yoldayım. Haberlerde bunu goruyorlar. Bir kere arayıp 'gel' diyen olmadı. Bunların kapısı işciye, emekciye acık değil. HDP'li olsaydım bunların kapısı bana acık olurdu. İYİ Parti'li olsaydım acık olurdu. Saadet Partili olsaydım acık olurdu. Ama ben emekciyim, işciyim ve haklıyım; o yuzden bana kapı kapalı. Konuşurken mangalda kul bırakmıyorlar. Ama iş icraata gelince hicbir şey yok, sıfır" diye konuştu.'GİZLİDEN GİZLİYE İŞCİ KIYIMI VAR'Durmuş ayrıca, İBB'de bir işci kıyımı olduğunu iddia ederek, şoyle dedi: "İBB'nin 26-27 tane şirketi var. Buralarda gizliden gizliye işci kıyımı var. Bir araya gelmesinler diye her şirketten 10-15 kişiyi gonderiyorlar. Yerlerine aldıkları kişiler de HDP'li, İYİ Parti'li. Ben eylemimi burada bitireceğim; ama hukuki işlemler şu anda devam ediyor. Bu davaların sonucu 2-3 seneye belli olacak. Buradan soyluyorum, belediyenin butcesinin 3'te biri gidecek. Belediyenin Avrupa'dan aldığı faizler bile buna yetmeyecek. Cunku şu anda işten cıkartılan insanlar en az 7-8 senedir orada calışıyor. Her birinin tazminatı 100 bin lirayı geciyor. Faiziyle bunlar 140-150 bini bulacak. Nasıl odeyecekler bu paraları?" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Kaan ULU