Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) onculuğunde Marmaris Ticaret Odasının (MTO) katkılarıyla temin edilen klavyeli 81 tablet, Marmaris Milli Eğitim Muduru Zuleyha Aldoğan'a teslim edildi.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını doneminde teknik yetersizlikler sebebiyle uzaktan eğitimden faydalanamayan oğrencilere dağıtılmak uzere tabletlerin teslimi icin oda binasında program duzenlendi.

Etkinlikte konuşan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Sağlık Bakanlığı ve bilim insanlarının salgına karşı başarılı bir mucadele verdiğini salgından en cok etkilenen kişilerin başında genclerin ve oğrencilerin geldiğini soyledi.
Salgın sebebiyle alınan tedbirler cercevesinde okulların tatil edilip cocukların okula gidemediğine değinen Aksoy, şoyle konuştu:
"Tum dunyaya ornek olacak şekilde geliştirdiğimiz online eğitim modelleriyle cocukların eğitimleri konusunda gereğini sağlamaya calıştık. Bu konuda gerek eğitim alanında gerekse bilgisayar donanım ve yazılımındaki calışmalar başarıda buyuk rol oynamıştır. Bunun icin internet alt yapısı ve internet ulaşımı olmayan cocuklar icin okullarımızda 'EBA Destek' merkezleri tesis ettik ve bilgisayarı olmayan cocuklarımıza da devlet, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinde temin ettik. Bu cercevede TOBB ile MTO tarafından bu kampanyaya yapılan 81 tablet ile sağladıkları katkı buyuk onem taşımaktadır."
MTO Başkanı Mutlu Ayhan da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da eğitimi cok onemsediğine değinerek, "Bizler imkanlarımız dahilinde, TOBB'un da desteğiyle butcesi TOBB ve Odamız tarafından karşılanan 81 adet klavyeli tablet temin ettik. Sayın Kaymakamımız ve İlce Milli Eğitim Mudurumuzun de desteğiyle ihtiyac sahibi oğrencilere en kısa surede tabletleri ulaştıracağız. Milli Eğitim Bakanlığımızın hayata gecirdiği EBA Uzaktan Eğitim Programı ile ilcemizdeki hicbir cocuğun eğitimden mahrum kalmaması icin MTO olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya calışıyoruz." şeklinde konuştu.
İlce Milli Eğitim Muduru Aldoğan ise "Kovid-19 salgınına bağlı olarak, uzaktan erişim yoluyla eğitime devam ettiğimiz bu surecin başından beri, oncelikle bakanlığımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve hayırseverlerimiz tarafından, tablet ihtiyacı olan cocuklarımızın ihtiyaclarını karşılayarak milletce birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en guzel orneğini, bir kez daha gostermiş olduk. Şu anda oğrencilerimiz adına buyuk heyecan duyuyorum. Bugun 81 evimizde, 81 yureğin heyecanına, mutluluğuna vesile olan, TOBB'a ve Marmaris Ticaret Odasına oğrencilerimiz adına şukranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sabri Kesen