ABD merkezli teknoloji devi Google, Android 10 ile birlikte karanlık mod olarak isimlendirilen yeni bir temayı kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Bu tema, bir yandan goz sağlığının korunmasına yardımcı oluyor diğer yandan da OLED ekranlı telefonların batarya tasarrufu yapmasını sağlıyordu. 9to5Google'ın yaptığı yeni bir keşif ise Android 12'de cok daha gelişmiş bir tema yonetim sisteminin kullanılabilir olabileceğini gozler onune seriyor.
Edinilen bilgilere gore Android 12 ile sunulması olası tema yonetim sistemi, uygulamaların ve genel arayuzun renklerinin kullanıcılar tarafından ayarlanmasını sağlayacak. Boylelikle kullanıcılar, herhangi bir uygulamayı, istedikleri renklerde kullanabilecekler. Kullanıcıya iki farklı katman secimi yaptırabilecek ozellik, boylelikle o uygulamanın ana tema renginin ve vurgu renginin belirlenmesini sağlayacak.
[h=2]Android 12'de şoyle bir tema kullanabilirsiniz[/h]

9to5Google'da yer alan bilgilere gore Google, bu ozelliği Android icin geliştirilmiş bir API olarak sunacak. Bu da uygulamaların genel tasarımlarında bir değişiklik olmayacağı, sadece renklerin değişeceği anlamına geliyor. Ayrıca her geliştirici, bu API'yi kullanarak uygulamasının tasarımını zenginleştirebilecek. Ayrıca akıllı telefon ureticileri de bu ozellikten faydalanarak, kullanıcı arayuzlerini diledikleri gibi ozelleştirebilecekler. Tum bunlara ek olarak, boylesi bir API, telefonunuzda kullandığınız duvar kağıdına uygun tema rengini otomatik olarak sunmaya başlayabilir.
Google, Android 12'yi onumuzdeki birkac ay icerisinde duyuracak. Yapılacak acıklamalarla birlikte bu işletim sisteminin neler sunacağını daha iyi bir şekilde anlama imkanı yakalayacağız. Haliyle şu an icin, bu ozelliğin kesinlikle geleceğini duşunmeyin. Google, geliştirmekte olduğu bu tema yonetim sistemini rafa kaldırabilir ya da Android 13'e sarkıtabilir. Ancak pek cok kullanıcının bu ozelliği buyuk bir heyecanla bekleyeceğini şimdiden soyleyebiliriz.