WhatsApp’ın son Gizlilik Sozleşmesi guncellemesiyle birlikte bilgilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcıların uygulamayı kullanmasını engelleyeceğini acıklaması, WhatsApp’tan diğer mesajlaşma uygulamalarına buyuk bir goc başlatmıştı. Bu uygulamalar arasında en fazla one cıkan ise Telegram olmuştu.
Telegram, kısa sure once yayınladığı 7.4.1 surumu ile birlikte WhatsApp’tan Telegram’a gecişi son derece kolaylaştıran bir ozellik yayınladı. Artık kullanıcılar, WhatsApp’taki herhangi bir sohbete ait gecmiş mesajları yalnızca birkac adımda Telegram sohbete taşıyabilecekler. Ancak cok fazla kişi ile sohbeti olan kişilerin bu işleme biraz zaman ayırması gerekecek.

[h=2]WhatsApp sohbet gecmişi Telegram’a nasıl taşınır?[/h] #Adım 1: WhatsApp uygulamasını acın. #Adım 2: Telegram’a taşımak istediğiniz sohbeti acın. #Adım 3: “Secenekler” menusunden “Sohbeti dışarı aktar”a dokunun. #Adım 4: “Medyasız” ya da “Medyayı dahil et”i secin. #Adım 5: Paylaşım menusunden Telegram’ı secin. #Adım 6: Sohbet gecmişini aktarmak istediğiniz Telegram sohbetini secin. #Adım 7: Mesajların Telegram’a aktarıldığını gosteren bir istem goreceksiniz. “İce Aktar”ı secin. WhatsApp sohbet gecmişini doğrudan Telegram’a aktarabilmenin, WhatsApp’tan Telegram’a gocu daha da hızlandırabileceği aşikar. Bununla birlikte sohbet gecmişi aktarma ozelliği şu an icin yalnızca iOS uygulamasında kullanıma sunulmuş durumda. Ancak gelecek guncellemede Android uygulamasına da sunulması bekleniyor.