Turk Ekonomi Bankası (TEB) ve Zurich Sigorta, 2008 yılında başlayan iş birliklerini gelecek 10 yılda da devam ettirmek uzere anlaşma imzaladı.
TEB ve Zurich Sigorta'dan yapılan ortak acıklamaya gore, 2021 yılı itibarıyla hayata gecen, Turkiye'de yeni yılın ilk ve en onemli yatırımları arasında yer alan bu iş birliğiyle, Zurich Sigorta'nın hayat dışı sigorta branşındaki urun ve hizmetleri, TEB dağıtım kanallarından munhasıran sunulacak.
TEB ve Zurich Sigorta, sigorta urunlerinin TEB muşterilerine sunulması icin dağıtım kanalı anlaşması imzaladı.
Turkiye'de yılın ilk yatırımlarından biri olarak hayata gecen anlaşma kapsamında, TEB muşterileri, Zurich Sigorta'nın hayat dışı branşındaki tum bireysel, KOBİ ve kurumsal muşterilerine yonelik urun ve hizmetlerinden TEB'in yaygın şube ağı ve dijital kanalları aracılığıyla faydalanmaya devam edebilecek.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Zurich Sigorta Ust Yoneticisi (CEO) Yılmaz Yıldız, Turkiye ekonomisine olan guvenlerinin tam olduğunu belirtti.
Yıldız, "Zurich Sigorta Grubu olarak, bugune kadar ulkemize yaptığımız yatırımlarla, Turkiye'deki en buyuk yatırımcılardan biri haline geldik. Zorlu koronavirus (Kovid-19) koşullarına rağmen, TEB iş birliği ile Turkiye'ye getirdiğimiz bu yeni yatırım da ekonomimize olan guvenin bir gostergesidir. Bu coğrafyada Turkiye, uluslararası yatırımcılar icin en uygun ortamlardan birini sunmaktadır." ifadelerini kullandı.
Banka dağıtım kanalının kendileri icin stratejik onem taşıdığını belirten Yıldız, TEB iş birliği ile ilgili şunları kaydetti:
"TEB ile on iki yıl once başlayan başarılı iş birliğimizin, onumuzdeki on yılda da devam edecek olmasından dolayı buyuk bir mutluluk duyuyoruz. Yenilenen bu işbirliği ile muşteri memnuniyetinin on planda olduğu, teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılığın onculuğunu yaparak urun ve hizmetlerimizle cok daha fazla muşteriye ulaşacağımıza inanıyorum. Bireysel muşterilere sunduğumuz yaratıcı urunlerin yanı sıra uluslararası deneyimimizle ticari ve kurumsal muşterilerin Turkiye'deki buyuk yatırımlarını desteklemeye devam edeceğiz."
TEB Genel Muduru Umit Leblebici ise Zurich Sigorta ile gercekleştirilen dağıtım kanalı anlaşması ile uluslararası piyasada ulkemize ve ekonomimize guvenin bir kez daha gosterildiğinin belirterek, "Buyuyen ekonomisi, genc nufusu ve insan kaynağı ile Turkiye, bolgesinin guclu ulkelerinden biri. Global capta koordinasyonu sağlayan, bolgesinde onemli bir guven unsuru olan ulkemiz, yılın ilk uluslararası yatırımıyla bu guveni pekiştirmiştir. TEB olarak bu yatırımın onemli bir parcası olmaktan memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Leblebici, sozlerini şoyle surdurdu:
"TEB olarak her zaman ulkemiz ekonomisine ve paydaşlarımıza katkı sağlamak icin calışıyoruz. Muşterilerimizin ihtiyaclarını doğru analiz edip, onlara en guvenli ve avantajlı urun ve hizmet vermeye oncelik veriyoruz. Sigorta urunlerinde ise banka kanalıyla satılan policelerin hizmet surekliliği ve garantisini disiplinli bir takiple sağlamaya gayret ediyoruz."
Leblebici, bankacılık ve sigorta sektorunun iki koklu markası TEB ve Zurich Sigorta olarak yapılan bu anlaşmayla muşteri memnuniyetini ortak hedef belirlediklerini ve muşterilerinin risklerini guvence altına aldıklarını kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Yıldız