Ferdi Ozbeğen beyaz piyanosu ile anıldı
İstanbul DHA - TURKİYE'de taverna muziğinin oncusu isimlerinden Ferdi Ozbeğen, vefatının 8. yılında beyaz piyano ile anıldı.

Ferdi Ozbeğen'in bugun olum yıl donumu. 8 yıl once vefat eden Ozbeğen, tum mal varlığını ve beyaz piyanosunu bağışladığı Turk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından beyaz piyanosu başında anıldı. Ozbeğen'in bağışıyla, Turk Eğitim Vakfı İnanc Turkeş Ozel Lisesi'nde (TEVİTOL) ozel yetenekli genclerin muzik ve piyano eğitimlerinde kullanılan beyaz piyanoyu, sanatcının vefat yıl donumunde okulun mezunlarından Gulcin Cetin caldı. Ozbeğen'in yeniden gundem olan "Gunduzum Seninle" şarkısını beyaz piyanoyla yorumlayan Cetin, "Turk Eğitim Vakfı İnanc Turkeş Ozel Lisesi 2018 mezunuyum. Şu an Tıp Fakultesi 3. sınıfta okumaktayım. Ferdi Ozbeğen cok buyuk ve değerli bir sanatcı ayrıca kalbi de cok guzel bir insan. Bu piyano 5 yıldır bizim okulumuzda. Ben de bu piyanoya defalarca dokunma şansı bulundum. Bu benim icin cok onur ve gurur verici. Ben de bu eseri onun yorumuyla calarak genc kuşakların da Ferdi Ozbeğen'i tanımasına vesile olmak istedim. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.TEV Genel Muduru Yıldız Gunay da " Tum mal varlığını vakfımıza bağışlayan kıymetli sanatcımız Ferdi Ozbeğen; kendi tanımıyla 'İnsanları umuda taşıdım' dediği muzik hayatının baş kahramanıydı. Kendine has uslubu ve yorumuyla yep yeni bir tarzın oncusu oldu. Donemin muzik severleri ve muzik camiası kendisini hayranlıkla takip etmişti ve etmeye devam ediyor. Ne mutlu ki son donemde dijital platformlarda gercekleşen projelerden dolayı yeni nesil de kendisini keşfetti. Gencler de artık Ferdi Ozbeğen dinliyor. 1965 yılında Altın Mikrofon odulu aldığı 45 liği babamdan bana kalmıştı. Şimdi 20 yaşındaki oğlum Guneş onu dinliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı