AYDIN'da yaşayan 15 kişi, KKTC ve Ukrayna'da kurduğu 2 foreks şirketi uzerinden yuksek kar elde edecekleri vaadiyle kendilerini dolandırdığını ileri surdukleri Muhammet C. (39) hakkında polise şikayetci oldu. Muhammet C.'nin kurduğu şirket uzerinden 5 yılda yaklaşık bin kişiyi toplam 50 milyon TL dolandırıp, 8 ay once ortadan kaybolduğu one suruldu.
KKTC ve Ukrayna'da 2 ayrı foreks şirketi kurduğu oğrenilen Muhammet C., iddiaya gore, yuksek kar vaadiyle farklı illerde yaşayan bine yakın kişiyi 50 milyon TL dolandırarak, 8 ay once ortadan kayboldu. Aydın'da yaşayan 15 kişi de Muhammet C. tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek, İl Emniyet Mudurluğu'ne başvurdu.
VİDEO CEKEREK MAĞDURLARA YOLLADIŞikayet uzerine araştırma başlatan polis ekipleri, Muhammet C.'nin gecen aralık ayında para aldığı kişilere WhatsApp'tan, "Başıma gelen bazı sıkıntılardan dolayı sizlerle iletişimimi kesmek zorunda kaldım. Bu surecte şifrelerin başka kişilerde olduğu bilgileri dolaşmış. Surecin bu şekilde olmasında ismi anılan kişilerin bir sucu yoktur. İsmi anılan iki kişiden ozur dilerim. Goruşmek uzere" dediği video gonderdiğini belirledi.İL İL GEZEREK MAĞDURLARA ULAŞIYORMağdurlardan olan ve Antalya'da yaşayan Erhan E., il il dolaşıp esnaf, devlet memuru, guvenlik gorevlisi, doktor gibi farklı meslek gruplarından mağdurlara ulaşıp, Muhammet C. hakkında suc duyurusunda bulunmaya ikna ediyor.Muhammet C.'nin gecen yıl haziran ayında telefonlarını kapatıp, ortadan kaybolduğunu one suren Erhan E., "KKTC ve Ukrayna'da birer şirketi olduğunu oğrendik. Mağdurlar olarak Emniyet Mudurluğu'ne şikayette bulunduk ve yasal surec de başlayacak. İstanbul'da dava acacağız. Turkiye'nin farklı illerinde ulaştığımız mağdur arkadaşlarımız var. Benim de 336 bin liram dolandırıldı. Mağdur biri olarak il il gezerek diğer mağdurlara ulaşmaya calışıyorum ve dava dosyasına mudahil olmalarını istiyorum. Yaptığım araştırmalara gore bine yakın mağdur var. Bu mağdurların toplam 50 milyon lira civarında dolandırıldığını biliyoruz" dedi.Mağdurlardan Yuksel Z. de Muhammet C.'den şikayetci olup, poliste verdiği ifadesinde, "Benim hesabım yoktu ancak arkadaşım olan O.A.'ya ait hesaptan ilk once 5 bin lira yatırdık. Daha sonra da 5 bin lira ve 2 bin 600 dolar daha gonderdim. 5 bin lira kar payı aldım. Şu an 20 bin liranın ustune bir alacağım kaldı. Ancak, parayı verdiğimiz kişi ortadan kayboldu, mağdurum" diye konuştu.