Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yeni tip koronavirus (Kovid-19) doneminde uzaktan eğitim alan ve e-Okul sistemi uzerinden dijital ortamda karne alan cocukları evlerinde ziyaret ederek hediye dağıttı.
Bilgin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla cocuklardan karnelerinin fotoğrafını kendisine gondermelerini istedi. Karne fotoğraflarını bu paylaşımın altına yorum olarak ekleyen cocuklar, adres bilgilerini de mesaj olarak gonderdi.
Bilgin, evlerinde ziyaret ettiği onlarca cocuğa aralarında tablet, oyuncak ve kitap gibi ceşitli hediyeler verdi.
Belediye tarafından da sosyal medyadan karnelerini paylaşan 2 bin 500'u aşkın cocuğa hediye dağıtıldı.
Başkan Bilgin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cok değişik bir yılın geride bırakıldığını soyledi.
Yuz yuze eğitim olmadığı icin okullarda karne programı yapılamadığını belirten Bilgin, oğrencilerin okula gitmeden dijital ortamda karnelerini aldıklarını ifade etti.
Bu zorlu surecte cocukların moral ve motivasyonuna katkı sağlamak adına evlerinde ziyaret ettiklerini ve "cam sakızı, coban armağanı" hediyeler verdiklerini dile getiren Bilgin, "Yapmış olduğumuz kampanya neticesinde cocuklarımız karnelerini bize gonderdiler. Arkadaşlarımızla kendilerinin talebi doğrultusunda hem evlerini ziyaret ettik hem de hediyelerini takdim ettik." dedi.
"Pırıl pırıl genclerimiz okullarını ve oğretmenlerini cok ozlemişler"
Yeni doneme yuz yuze eğitimle girilmesini arzuladıklarını belirten Bilgin, şunları kaydetti:
"Burada onemli olan cocuklarımızı motive etmek, bu zorlu surecte abileri ve amcaları olarak onların yanında olduğumuzu gostermek. Bu manada ailelerimize misafir olduk, cocuklarımızın karneleri cidden cok guzel. İnşallah yeni donemde yuz yuze eğitim başlayacak, umudumuz o yonde. Pırıl pırıl genclerimiz okullarını ve oğretmenlerini cok ozlemişler. İnşallah iyi bir eğitimle devletimize, milletimize faydalı guzel bir nesil yetişecek."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halife Yalcınkaya