VUCUT TİPİNE GORE GİYİN!Yazan: ESRA CORUH Vucut tipinizi bilin, iyi gorunun

Vucut kusurlarınızı gizleyerek, her zaman mukemmel gorunebilirsiniz. İster kilolu, ister minyon olun, vucut tipinize gore giyinmenin puf noktalarını bilin yeter.....

1- Vucut olculerim kıvrımlı ve biraz da toplu olduğum icin dar giysiler giymekten cekiniyorum. Bana tavsiyeleriniz nedir? (Banu B. - İzmir)
- Balık etli, hafif toplu kadınlar, genellikle bol giysiler tercih eder. Ancak unutmayın ki, bol kesimli kıyafetler sizi daha da kilolu gosterir. Bu nedenle uzerinize oturan, goğus ve kalcalarınızı saran kıyafetleri tercih etmenizde yarar var. Ama dapdar kesimleri değil. Orneğin basene oturan ve sonradan bollaşan etekleri, dar bluzlarla tamamlayabilirsiniz. Kalcanıza oturan ve pacalara doğru bollaşan jean ve kumaş pantolonlar tam size gore. Kıvrımlı hatlarınız olduğu icin belinize dikkat cekebilir, kıyafetinizi kemerle tamamlayabilirsiniz. Belinize oturan kemerli gomlek elbiseler de size uygun olacaktır. Kıyafetlerinizi secerken kumaşlarına da dikkat edin. Tok kumaşlar vucudu daha toplayacağı ve saracağı icin doğru secim olacaktır. Ama siz siz olun, bol giysilerden uzak durun...

2- Maalesef armut tipi bir vucut yapım var. Bu nedenle ozellikle etek ve elbise secerken zorlanıyorum. Bana onerileriniz olabilir mi? (Seher M.- Adana)
- Kabarık eteklerden ziyade, uzerinize oturan ve duz inen etekleri tercih edin. Ozellikle goğsunuzu ortaya cıkarmak icin korse tipi ustler ve belinize oturan ceketler giyebilirsiniz. Kruvaze, yani yandan birleşen elbiseler de tam size gore... Ayrıca boyundan bağlı elbiseler, yaz akşamları icin doğru bir secim olacaktır. Alt ve ust dengesini sağlamak adına goğuslerinizi kaldıran sutyenleri tercih edin. İnce cizgili bir takım da sizi daha ince ve uzun gosterecektir.

3- Vucut tipim oldukca minyon. Bu nedenle kıyafet bulmakta zorlanıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var... (Berfu L. - Antalya)
- Minyon bir vucut yapınız varsa, en onemli kural kıyafetlerinizin uzerinize oturmasıdır. 60’lı yılları andıran belden bollaşan elbiseler ya da etekler sizin icin ideal. Ancak etek boyunun diz altını gecmemesine dikkat edin. Minyon kadınlara kısa etek yakıştığı icin, bacaklarınızı ortaya cıkartabilirsiniz. Ayrıca dolgu topuklu ya da platform topuklu ayakkabılarla boyunuzun daha uzun gorunmesini sağlayabilirsiniz. Boru paca pantolonlar da daha uzun gorunmenizi sağlar. Tek renk giyinmek ve koyu renkleri secmek ise modern bir gorunumun yanı sıra butunluk de sağlar.

4- Altı aylık hamileyim ve her gecen gun daha da kilo alıyorum. Eski kıyafetlerime de sığmam mumkun olmadığı icin bu donemde neler giymem konusunda onerilerinizi bekliyorum. (Makbule C. - Ankara)
- Bu yıl hamile kaldığınız icin cok şanslısınız. Cunku yeni sezonda hamile elbisesi gorunumunde bol tunikler ve elbiseler cok var. Bu tip elbiseleri giyebileceğiniz gibi, karnınızın şişkinliğini belli eden giysilerle de cok şık duracaksınız. Kruvaze elbiseler, hem hamilelik doneminizde hem de daha sonrasında giyebileceğiniz kıyafetler arasında. Kısa bluzlar yerine karnınızı kapatacak uzun ustleri tercih edebilirsiniz. Eski jeanlerinizi yan dikişlerini actırıp, lastik diktirerek değerlendirebilirsiniz. Goğusten bollaşan elbiseleri pantolon uzerine giyerek de gunumuz modasına uyabilirsiniz.

5- Cok ince bir vucut yapısına sahip olmaktan şikÂyetciyim. Kilom normalin altında ve boyum da uzun. Sizce nasıl kıyafetler giymeliyim? (Elif A. - Ankara)
- Aslında cok şanslısınız. Butun kadınlar sizin olculerinize sahip olmak icin uğraşıyor... İstediğiniz her kıyafeti giymekte ozgursunuz cunku vucut tipiniz musait. Sezonun modası bol straplez elbiseler, skinny jean pantolonlar, goğusten bollaşan tunik bluzların hepsi size gore. Size tek onerim, boyunuz uzun olduğu icin yuksek topuklular yerine, duz sandaletleri ya da babetleri tercih etmeniz. Uzun olan govde boyunuzu daha kısa gostermek icin, yatay cizgili tişortleri tercih edebilirsiniz. Goğusleriniz kucukse dar bluzlardan kacınmalısınız.Kaynak : Sabah