Avustralya merkezli bir kreatif ajans olan Pixeloco, artırılmış gercekliğin gelecekteki kullanımına ışık tutan yeni bir konsept ortaya koydu. Soz konusu konsept, gercek dunyaya artırılmış gerceklik oğeleri ekleyen Pokemon Go ile alışık olduğumuz birinci şahış nişancı oyunu mekaniklerini bir araya getiriyor.
Soz konusu konsepti “dunya olceğinde birinci şahıs nişancı oyunu” olarak tanımlayan Pixeloco, yayınlamış olduğu tanıtım videosunda artırılmış gerceklik ile populer birinci şahış nişancı oyunu mekaniklerinin nasıl bir araya getirilebileceğini gosteriyor.

Pixeloco’nun konseptinde akıllı telefonlarınızı, Arcade Games tarafından geliştirilen silah şeklindeki kontrolculerin uzerinde takıyorsunuz. Diğer artırılmış gerceklik destekli oyunlarda olduğu gibi telefonun kamerası gercek dunyayı anlık olarak goruntulerken, siz de akıllı telefonunuzun ekranını bir nişangah olarak kullanıyorsunuz.
Uygulamayı acıp telefonunuzu/silahınızı bir nesneye tutup ateş ettiğinizde, uygulama goruntudeki nesnenin uzerine kurşun delikleri ekliyor. Boylece gercek dunyadaki nesneleri uygulama icinde vurulmuş olarak gorebiliyorsunuz.
Buradaki tek eksik nokta, oyuncuların birbirlerini vurduklarında verecekleri tepkiler. Tanıtım videosunda bir oyuncu başka bir oyuncuyu vurduğunda vurulan oyuncu, “vurulmuş gibi” hareket ediyor. Ancak gercek kullanımda oyuncular boyle bir tepki vermediğinde karşılıklı oynamak en azından tanıtım videosunun gosterdiği kadar keyifli olmayabilir.
[h=2]Pixeloco’nun artırılmış gerceklik destekli birinci şahıs nişancı oyununun tanıtım videosu[/h] ()