Akcakoca'da kas hastalığı nedeniyle yurumekte zorluk cekmesine rağmen doğuştan zihinsel ve bedensel engelli doğan iki cocuğuna şefkatle bakan anne Neslihan Akan, evlatlarının bir an evvel sağlığına kavuşmasını arzuluyor.
Osmaniye Mahallesi Yalın Sokak'ta yaşayan Neslihan Akan (41), doğum sırasında kasları incinip yıprandığı icin 8 yaşında ameliyat oldu. Sağlığına kavuşarak 17 yıl once eşi Tevfik Akan (52) ile severek dunya evine giren Akan, mutlu giden evliliklerinden iki cocuk dunyaya getirdi.
Doğum sırasında oksijen yetersizliği yaşadıkları icin zihinsel ve bedensel engelli doğan Yavuz Selim (14) ve Hudai'nin (10) bakımını yapan anne Akan'ın, yaşı ilerledikce nukseden kas hastalığı, sağlıklı doğan son cocuğu Ahmet Efe'yi (3) dunyaya getirdikten sonra iyice arttı.
Yurumekte sıkıntı ceken ve yurutec yardımıyla hareket edebilen Neslihan Akan, zorlansa da bir yandan evlatlarına bakıyor, bir yandan da evin tum işlerini yapmaya gayret ediyor.
Fedakarlığıyla herkese ornek olan anne Akan, engelli evlatlarının bir an evvel sağlığına kavuşmasını istiyor.
"Cocuklarımıza iyi eğitim vererek onları hayata dondurebiliriz"
Neslihan Akan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cocuklarının mutluluğunun kendi engelini unutturduğunu soyledi.
Dunyaya gelirken kasları incinip yıprandığı icin 8 yaşında ameliyat olduğunu anlatan Akan, son cocuğunu dunyaya getirdikten sonra yaşının ilerlemesiyle rahatsızlığının iyice arttığını soyledi.
Severek evlendiği eşiyle cok mutlu bir evliliği olduğunu dile getiren Akan, 2 cocuğunun doğum sırasında oksijensiz kalıp beyinleri etkilendiği icin engelli doğduğunu kaydetti.
Cocuklarının yuruyemeyip konuşamadığını aktaran Akan, sozlerini şoyle surdurdu:
"Orta derecede zihinsel engelleri var. Kotulerdi, tedavi olmaya başlayınca cocuklarım biraz duzeldi. Engelim olmasına rağmen hayatta mucadele ettim. Cocuklarıma gul gibi baktım, gunluk ihtiyaclarını karşıladım. Cocuklarıma dort dortluk bakmaya, dimdik ayakta kalmaya calışıyorum. Engelli annelerine sesleniyorum; kesinlikle cocuklarını 'engelli' diye yadırgamasınlar, tedaviyle cocuklarımızın engeli duzelebilir. Cocuklarımıza iyi eğitim vererek onları hayata dondurebiliriz."
Neslihan Akan, eşi okuma yazma bilmediği icin iş bulmakta zorlandığını dile getirerek, "İlk hayalim cocuklarımın yuruduğunu gormek ve sağlığına kavuşmasını sağlamak. İkinci dileğim ise iki odalı da olsa bir evim olsun ve cocuklarımla başımı sokayım. Sıcak sobam yansın, yemek yapayım, cocuklarıma yedireyim. Bu yuzden daha iyi bir eve ihtiyacım var. Başka bir şey istemiyorum." şeklinde konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cem Ali Kuş