Cumhurbaşkanı Erdoğan onderliğinde ulke genelinde gercekleştirilen AK Parti olağan kongreleri tum hızıyla devam ediyor. Diğer yandan il teşkilatlarında da yeni adaylıklar acıklanıyor. Trabzon İli Tum Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya da AK Parti Trabzon il başkanlığı icin aday olduğunu duyurdu.
[h=3]OTELDE YAPTIĞI TOPLANTIYI POLİS ENGELLEDİ[/h]Metin Kaya, gecen yıl kasım ayında bir otelde basın toplantısı duzenleyerek il başkan adayı olduğunu acıklamak istemiş; ancak Emniyet Mudurluğu ekipleri pandemi kurallarını ihlal ettiği ve İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun "kapalı alanda toplantı yapılamaz" kuralına uymadığı gerekcesiyle basın toplantısı engellemişti.

[h=3]"ADAY OLDUĞUMU BİR TURLU ACIKLAYAMIYORUM"[/h]Metin Kaya dun de adaylık sureciyle alakalı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı duzenlemek istedi. Bu kez de basın toplantısı valilik tarafından iptal edildi. Bunun uzerine cemiyet onunde acıklama yapan Kaya, "Aday olduğumu bir turlu acıklayamıyorum. Bugun basın toplantısı yapacağım cemiyette basın toplantısı yapmama izin vermediler. Surekli bir engelleme var. Kimden korkuyorsunuz. Benim arkamda vekiller yok, bakanlar yok. Ben neden sokak ortasında toplantı yapayım. En luks oteli sectim engellendim, burada da engellendim" dedi.