FIBA Kadınlar EuroCup'ta gruptan cıkarak, son 16 turunda Elazığ İl Ozel İdare ile eşleşen Bellona Kayseri Basketbol'da Başantrenor Ayhan Avcı, "Şuan hedefimiz ilk 8'e kalmak. Takımıma cok guveniyorum" dedi.
FIBA Kadınlar EuroCup musabakalarında A Grubu'nda mucadele eden Bellona Kayseri Basketbol, koronavirus salgını nedeniyle maclarını Macaristan'da oynadı. Gruptaki ilk macında ev sahibi ulke ekibi Uni Gyor ile karşılaşan ve 86-72 galip gelen Kayseri takımı, ikinci macında da yine Macaristan temsilcisi Szekszfrd ile karşılaştı, ancak sahadan 88-71 mağlup ayrıldı. Son macında ise Ukrayna'nın BC Prometey takımını 106-82 ile gecen Bellona Kayseri Basketbol, grubu 2'nci sırada tamamladı. Son 16'ya kalan Bellona Kayseri Basketbol, Birevim Elazığ İl Ozel İdare ile eşleşti. Avrupa kupası musabakaları hakkında Demiroren Haber Ajansı'na acıklamalarda bulunan Başantrenor Ayhan Avcı, "Zor bir işi başardık. Zorlu bir gruptaydık. İlk gun cok iyi bir iş yaptık, ev sahibi takımı yendik. İkinci gun cok baskı altında kaldık, iyi de oynayamadık macı kaybederek elimizdeki avantajı kacırmıştık ama son macı kazandık ve gruptan cıktık. İstediğimiz de buydu. Asıl hedefimiz bundan sonrası icin. Birbirimizi tanımamız acısından Elazığ takımı ile eşleşmiş olmaktan mutluyuz. İyi bir eşleşme olduğunu duşunuyorum. Ligde ilk oynadığımız macta yenildik ama o zamandan bu zaman takım olarak daha iyiyiz. Ayrıca takviyeler de yaptık. Guzel bir mac olacağını duşunuyorum" diye konuştu.

"BU TAKIM LİGDE DE CİDDİ GALİBİYETLER ALACAKTIR"İlk etapta Final Four'u hedeflediklerini belirten Avcı, "Elazığ İl Ozel İdare'yi gecersek, Szekszard takımı ile karşılaşacağız. O macı da kazanarak Final Four'a kalmayı hedefliyoruz. O zamana geldikten sonra ben kupayı bırakacağımızı duşunmuyorum. Bunlar sonraki işler. Şuan hedefimiz ilk 8'e kalmak. Takımıma cok guveniyorum. Uzun zamandır iyi oynayıp mac kazanamıyorduk ama şimdi kazanmaya başladık ve moralimiz yerine geldi. Bu takım ligde de ciddi galibiyetler alacaktır. Gec oldu ama iyi yolda gittiğimizi duşunuyorum. Her ne kadar bize karşı olumsuz bakışta olan varsa da biz sadece şehri temsil etmeye ve başarılı olmaya calışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İlyas KAPLAN