TURK Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selcuk Pehlivanoğlu, aşılama stratejisinde oğretmenlere oncelik verilmesi gerektiğini soyleyerek, "Oğretmenlerimizi aşılayalım. Okulları ve yuksekoğretimleri yuz yuze eğitime acalım" dedi.
TED, koronavirus nedeniyle yaşanan eğitim kayıplarına dikkat cekmek amacıyla 'Geleceğimiz Tehdit Altında Okula Donmek Zorundayız' sloganıyla kampanya başlattı. Kampanya ile salgının sağlık kadar eğitim alanını da etkilediğine dikkat cekildi. Ozellikle dezavantajlı bolgelerde ve yaş gruplarında eğitim kayıpları yaşadığı uyarısı yapıldı.
'EKRANA BAĞIMLILIK YUZDE YUZ ARTTI'TED Genel Başkanı Selcuk Pehlivanoğlu, pandemi surecinde eğitim noktasında tum dunyada oğrenme krizinin ortaya cıktığını soyledi. Pehlivanoğlu, bugun gelinen noktada şu anda oğrenme yoksulluğunun gundemde olduğunu belirterek, "Birleşmiş Milletler'in raporunda bu oğrenme yoksulluğunun Turkiye'de yuzde 21,7 olduğu, bunun bir sure daha okullar acılmazsa, yuzde 10 daha artacağı soyleniyor. Biz daha once ebeveynler, cocuklarımızı ekrandan kurtarmaya calıştık. Şimdi kendimizi kurtarmak icin cocuklarımızı ekrana bağlamaya calıştık. Ekran bağımlılık oranları, uluslararası araştırmalara gore minimum yuzde 100 arttı. Bu gelecek nesil icin buyuk bir risk oluşturmaktadır" diye konuştu.'COCUKLARIMIZI OĞRETMENLERİMİZ İLE BULUŞTURALIM'Pehlivanoğlu, aşılama stratejisinde ikinci grubun birinci sırasında oğretmenlere oncelik verilmesi gerektiğini kaydederek, "Oğretmenlerimizi aşılayalım. Okulları ve yuksekoğretimleri yuz yuze eğitime acalım. Orneğin, Ankara'dan aldığımız karar ile butun okulları kapatmamalıyız. Eğer koylerde Covid-19 yoksa zaten dezavantajlı olan bu cocuklarımızı oğretmenlerimiz ile orada buluşturmalıyız. Eğer bir ilcede Covid-19 belli bir rakamın altındaysa, cocuklarımızı eğitimden yoksun bırakmamalıyız. Turk Eğitim Derneği olarak 'bugune kadar yapılanlar yanlıştı' diye bir yaklaşımımız yok, bu bir tercih meselesi. Hatırlatmak istediğimiz bir şey var; hayatta sıfır risk yoktur, doğru tedbirler vardır" dedi.