ADANA'da telefonla arayıp kendisini 'Komiser Kemal' olarak tanıttığı Ferit Aydoğan'ı (87) 237 bin lira dolandıran Kemal G. kactı. Kemal G.'ye yardım ettiği one surulen Oktay S. (21), polisin yaptığı calışmayla yakalandı. Oktay S.'nin ifadesinde, "Kemal, motosikletimle bir yere gitmek istediğini soyledi. Ben de goturdum. Bir adamdan poşet icerisinde bir şey aldı. Olayı Kemal gercekleştirdi" dediği oğrenildi.
Merkez Seyhan ilcesine bağlı Yenibaraj Mahallesi'nde yalnız yaşayan Ferit Aydoğan'ı arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Ben komiser Kemal, FETO'ye yapılan operasyonda bir evden kimlik fotokopiniz cıktı. Bu nedenle inceleme yapacağız. Evinizde altın ya da paranız varsa size gondereceğimiz polise verin. Operasyondan sonra geri vereceğiz" dedi. Bunun uzerine Aydoğan eve gelen kişilere bankadan cektiği 237 bin lirayı verdi. Yaşlı adam, bir sure sonra kendisini arayan numarayı aradı, ancak ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan Aydoğan, polise giderek şikayetci oldu.
Asayiş Şube Mudurluğu'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Buro Amirliği ekipleri, şuphelilerin yakalanması icin calışma başlattı. Yapılan incelemelerde olayı Oktay S. (21) ile Kemal G.'nin gercekleştirdiği saptandı. Oktay S., belirlenen adrese yapılan baskınla gozaltına alındı. Emniyete goturulen Oktay S.'nin, ifadesinde suclamaları reddederek, "Kemal yanıma gelip, motosikletim ile bir yere gitmek istediğini soyledi. Ben de onu istediği yere goturdum. Bir adamdan poşet icerisinde bir şeyler aldı. Sonra da bana 150 lira para verdi. Olayı Kemal yaptı" dediği oğrenildi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Oktay S., cıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kemal G.'nin yakalanması icin calışmaların surduğu bildirildi.