Kanalında 523 bin aboneye sahip olan YouTuber Fariz’in yaklaşık uc hafta once yayınlamış olduğu “MENDİLCİ COCUĞUN BİR GUNLUĞUNE HAYATINI DEĞİŞTİRMEK!” adlı video, sosyal medyada kısa surede viral olmuş ve yuz binlerce kişi izlenmişti.
Soz konusu videoda Fariz, mendil satmakta olan bir cocuğun yanına giderek "Hic yemek yemedim, kazandığın parayı bana verir misin?" diye soruyor, cocuk da iyi niyetli bir şekilde “Al, karnını doyur ağabey" diyerek cebindeki 10 TL’yi veriyordu.

Soz konusu videonun “Bağcılar'da mendil satan cocuk” olarak buyuk ses getirmesi; Bağcılar Asayiş Şube ekipleri ve Bağcılar Kaymakamlığının de dikkatini cekti ve ekipler, ivedilikle Bağcılar'da oturan kucuk cocuğun ailesine ulaştı.
Aile, kendilerinin herhangi bir maddi sıkıntıda olmadıklarını, olayın tamamen bir kurgu olduğunu ifade ederken; YouTuber Fariz'in buyuk oğullarının arkadaşları olduğunu ve kucuk cocuğu eğlenceli bir video cekmek icin kandırdıklarını dile getirdi.

Videonun bir kurgudan ibaret olduğunun anlaşılması uzerine konuşan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Ortada bir suc var. Valimizin de talimatlarıyla işlemleri başlatacağız. Bu tur videolar son donemde populer oldu belki populerlik ve kazanc sağlıyor ama toplum vicdanını zedeliyor. Bu hassas donemde pandemi nedeniyle insanlar sıkıntıya uğradı. Bu videoları ceken arkadaşlara sesleniyorum, bunu maddi cıkar haline getirmeyelim” şeklinde konuştu.
Ayrıca Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı da videonun mizansen olduğunun anlaşılması uzerine YouTuber Fariz hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında Fariz B. hakkında gozaltı kararı verdi.