Gectiğimiz gunlerde Bağcılar'da mendil ve su satan 12 yaşındaki kucuk cocuğun yanına gelen sosyal medya fenomeni Fariz, cocuktan para istedi. Bunun uzerine cocuk cebindeki 10 lirayı fenomene verdi. Aralarında gecen konuşmalar ise insanların yureğine dokundu, video kısa surede sosyal medyada buyuk ses getirdi.
[h=3]VİDEO KURGU CIKTI[/h]Videonun gundeme bomba gibi duşmesi sonrasında Bağcılar Asayiş Şube ekipleri ve Bağcılar Kaymakamlığı hemen harekete gecti. Ekipler, Bağcılar'da oturan kucuk cocuğun ailesine ulaştı. Aile mağduriyetlerinin olmadığını ve olayın tamamen kurgu olduğu soyledi.
[h=3]O ANLARI ŞOVA CEVİRDİ[/h]Hakkında gozaltı kararı verilen Fariz ise sosyal medya hesabından canlı yayın acarak, "Olayın inceliğini bilmeden şu an karşımda tum medya duruyor. Butun medya 25 yaşındaki cocuğu karşılarına almış, niye bilmiyorum. Beni tanıyanlar cok iyi bilir, cok cesaretli bir insanım. Herkesi karşıma alabilecek kadar cesurum. Kitle bunu cok iyi biliyor. O yuzden tutuklanmaktan korkmuyorum. Muhtemelen beni tutuklayacaklar. Hicbir şeyden korkmuyorum" ifadelerine yer verdi.
[h=3]GOZALTINA ALINDI[/h]Fenomenin bir sonraki videoda ise kulağında telefonla konuşarak "Polisler geldi arkadaşlar" deyip kendisini hala cekmeye devam etmesi yer aldı. Videonun kurgu olduğu ortaya cıkmasının ardından Youtuber Fariz Bakshshaliyev, Bağcılar İlce Emniyet Mudurluğu'nce tarafından gozaltına alındı.
[h=3]"COCUĞUMUN PECETE VE SU SATARAK TANINMASINDAN HOŞLANMADIM"[/h]Kucuk cocuğun annesi ise boyle bir video olacağını bilmediklerini kaydederek, "Benim oğlumun arkadaşlarıydı, youtuberlar video cekmek istediklerini soylediler eğlenceli bir video icin. Sonrasında Fariz geldi ben onu tanımıyordum. Videonun iceriğiyle ilgili benim de hicbir bilgim yoktu. Murat Berk'e videoyu sordum pecete ve su dediler sonrasında su olmasına karar verdiler dedi. Sonrasında boyle videolar olmasın diye bir daha biz onu uyardık. Fariz dedi ki Murat'la bir gun gecirme videosu olacağını soyledi. Ben de bunun bir kurgu olduğunu soyle dedim. Cocuğumun orada pecete ve su satan olarak gorulmesinden hoşlanmadım. Tamam dedi, ilk video cekildi ikinci videonun ardından ben olayın uzerinde durmadım dun akşam sosyal medyaya duşunce oğrendim" diye konuştu.
[h=3][/h]