KARAMAN'ın Ermenek ilcesindeki Fikret Unlu Yatılı Bolge Ortaokulu'nun oğretmenleri, pandemi doneminde uzaktan eğitim yapılması dolayısıyla okulu baştan aşağı değiştirip, yeni gorunum kazandırdı. Oğretmenler, okulun koridor ve sınıflarında, bazı dersler icin belirledikleri temalar uzerinden hem eğitici hem eğlendirici yazı ve gorseller oluşturdu.
480 yatak kapasiteli Fikret Unlu Yatılı Bolge Ortaokulu oğretmen ve idarecileri, koronavirus tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim yapılması ve okulunda boş olmasını fırsata cevirdi. 'Her yerde ve her zaman eğitim' ilkesiyle yola cıkan oğretmenler, okulun koridor ve bazı sınıflarına hem eğitici, hem de eğlendirici yazı ve gorseller oluşturdu. Ardından belirlenen 'Turkce sokağı', 'İngilizce sokağı' 'Fen sokağı', 'Zeka oyunları sınıfı' icin duvarlar yeniden boyanıp, o derslere ait temalarla ilgili yazı ve gorseller duvarlara cizildi. Turkce sokağında Turk edebiyatının cınarları olan yazar ve şairleri resimleri cizilip, onların eserleri ne yer verildi. Ataturk ve diğer Turk buyuklerinin de yine resimleri cizilip, hayatları anlatıldı. İngilizce sokağında, oğrencilerin dil oğrenimini geliştirmek ve hızlandırmak icin bilgi ve gorsellere yer verildi. Fen sokağında yine belirlenen konularla ilgili gorseller cizildi. Saime Naim Eğitim Vakfı'nın destekleriyle zeka oyunları sınıfı oluşturuldu ve gorsel sanatlar atolyesi yenilendi.
Okul Muduru Hasan Opruklu, yuz yuze eğitime başladıklarında oğrencilerin surprizlerle karşılaşacağını belirterek, "Okulumuzda calışmalarımız devam ediyor. Turkce sokağı, İngilizce sokağı, Fen sokağı yapılıyor, Arkadaşlarımız bu calışmaları kendi imkanlarıyla yapıyorlar. Hepimizin ozlediği oğrencilerimiz yuz yuze eğitime geldiklerinden onlara buyuk surprizlerimiz olacak" dedi. Turkce Oğretmeni Ersin Ay, oğrencilerin ders saati dışında da oğrenmelerine katkı sağlamak icin bu projeyi gercekleştirdiklerini ifade ederek, "Oğretmenlik gonul mesleğidir. Biz oğretmenler olarak. okullarımız kapalı olsa da, oğrencilerimiz yarın okula gelecekmiş gibi calışmalara devam ediyoruz. Oğrencilerimiz okula geldiğinde her anlamda ders saati dışında da oğrenme gercekleştirecekler" diye konuştu.