Peki, Hackath10 Nedir? Hackath10, liseli oğrencilerin organize ettiği, 10 ay sureli bir hackathon serisidir. Her ay farklı bir konunun ele alındığı Hackath10’da yarışmacılar 1 ay boyunca alanında uzman konuşmacı/mentorlerden eğitim alır ve oluşturulan dijital ortamda fikir alışverişi, beyin fırtınası yapabilir ve gelişmeye-geliştirmeye meraklı diğer yarışmacılarla tanışabilirler.
1 aylık eğitim surecinin sonunda mentorlerden yarışmacılara konuyla ilgili bir sorun verilir ve yarışmacılar icin 48 saatlik surec başlar. Proje geliştirme sureci tamamlandıktan sonra on elemeyi gecen takımlar Turkiye oylamasına cıkarılır. 9 ay boyunca farklı konuları ele alıp yarışmacılardan konuyla ilgili projeler beklenir. 10. ayda ise 9 ay yapılan hackathonların kazananlarının gitmeye hak kazandığı Hack All Star gercekleşecektir.

[h=2]Hackath10’a Kimler Katılabilir?[/h] Hackath10, yeni bir şeyler oğrenmek, kendini geliştirmek ve aynı zamanda yeni bir şeyler geliştirmek isteyen tum lise ve ortaokul oğrencilerinin katılımına acıktır. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak ve katılmak icin hackath10.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
[h=2]Hackath10 Konuşmacıları[/h] Ataman Aydoğdu - TUBİTAK SAGE Muhendisi Baki Gezgen - ZAXE 3D Printing Technologies Kurucusu Coşkun Comlekci - KMPG Strateji ve Operasyonlar Kıdemli Muduru Dr. Sertac Doğanay - Teknoloji İletişimcisi / Oğretim Gorevlisi Gulderen Somar - Bıcakcılar Medikal Pazarlama Muduru İlker Uludağ - TEKYAZ Genel Muduru Nuriye Okuyucu - Matafilament Eğitmeni Ozge Sağlam - Samsun Teknopark Kodlama ve Robotik Koordinatoru Pınar Moore - NASA IT Yoneticisi Selcuk Topal- Van YYU. Oğretim Gorevlisi / Astrofizikci Şule Başarslan - MIPS Medical Kurucu Ortağı Tansu Daylan - MIT, NASA, TESS Araştırmacısı Tuncay Ozdemir - Fizik Bolumu Oğretim Uyesi Yusuf Yeşil - Yeşil Science Kurucu ve CEO’su Zahra Marie Ronizi - Gelecek Mars Astronotu