Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, yarın Trabzonspor ile oynayacakları TFF Super Kupa macını kazanarak kotu başladıkları sezonda cıkışa gecmek istediklerini soyledi.
Son Super Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Ziraat Turkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'un yarın yapacağı TFF Super Kupa macı oncesi basın toplantısı duzenlendi.
Macın oynanacağı Ataturk Olimpiyat Stadı'nda duzenlenen basın toplantısına turuncu-lacivertlilerin teknik direktoru Okan Buruk, kaptanı Alexandru Epureanu ile bordo-mavililerin teknik direktoru Abdullah Avcı ve kaptanı Uğurcan Cakır katıldı.
Toplantının başında yaklaşık 1 hafta once ayak bileği kırılan Trabzonsporlu Abdulkadir Omur'e gecmiş olsun dileklerinde bulunan Buruk, "Abdulkadir Omur'e gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisi Turk futbolunun onemli değeri ve yetenekli cocuğu. Onun sakatlığı hepimizi cok uzdu. İnşallah en kısa zamanda yeniden sahalara doner ve aynı performansını gosterir." dedi.
Gecen sezon Super Lig şampiyonluğu yarışında Trabzonspor ile cekiştiklerini aktaran Okan Buruk, "Super Kupa, iki takımın da alması icin bircok sebep sayabiliriz. Gecen senenin iki başarılı takımıyız. Şampiyonluk yarışı icinde cok buyuk mucadele verdik. Biz şampiyonluğu kazandık, Trabzonspor da Turkiye Kupası'nı aldı. Bu sezon da bunun Super Kupa adında finalini oynuyoruz." ifadelerini kullandı.
Genc teknik adam, takım olarak zor bir surecten gectiklerini dile getirerek, "Rakibimiz gibi biz de kupayı kazanmak istiyoruz. Takım olarak zorlu bir donemden geciyoruz. Bu macın bizim icin cıkış olacağını duşunuyoruz. Yarınki sahaya cıkış amaclarımızdan biri kupayı kazanmak ama takım olarak oz guvene ihtiyacımız var. Bunu, oz guveni yakalayacak kalitede oyuncularımız var. Kendilerine guveniyorum. Abdullah hoca cok değerli bir teknik adam, Trabzonspor iyi oyunculara sahip bir takım. Son haftalarda form grafiğini yukselten ve oyun olarak gelişen bir takım var." diye konuştu.
Super Lig'deki bircok macın kalite olarak duşuk olduğunu belirten Okan Buruk, "Guzel bir karşılaşma olmasını diliyorum. Guzel karşılaşmaları ozledik. Ligimizde oynanan macların kalitesi istediğimiz gibi değil. Bircoğu bir takımın beklediği, diğer takımın atak yaptığı şekilde geciyor. Yarın sahada en iyisini yapmaya calışan iki kaliteli takım olacak. İnşallah taraftarlara guzel bir futbol seyrettirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.
"Zor bir sene yaşıyoruz"
Turuncu-lacivertli takımın teknik direktoru, zor gecen sezonda TFF Super Kupa'yı almanın kendileri icin onemli olduğunu soyleyerek, şoyle devam ett:
"Zor bir sene yaşıyoruz. Bizim icin daha da zor oldu. Sezonu diğer takımlara gore 10 gun daha gec bitirdik. Avrupa Ligi'nde ceyrek finalin kapısından donduk. Yaklaşık 10 gun aradan sonra yeniden antrenmanlara başladık. Ne dinlenebildik ne de sezona hazırlanabildik. Gercekten cok zor bir sezonun bizi beklediğini biliyorduk ama bizim icin ekstra zor oldu. Cunku bircok sakatlık yaşadık. Bu sakatlıklar hem oyunumuzu hem de skorları etkiledi. Yaşanan hakem hataları da var. Şu anda istediğimiz yerde değiliz ama hedeflerimiz devam ediyor. İlk hedefimiz Super Kupa, ikincisi ceyrek finalde olduğumuz Turkiye Kupası'nda devam etmek. Ligde de cıkabileceğimiz en ust seviyeye cıkarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Oyuncularımın yeteneklerine ve kalitesine cok inanıyorum, guveniyorum. Bir oz guvene ihtiyacları var. Bu mac da inşallah başlangıc olur."
"Yarın 7-8 oyuncumuz forma giyemeyecek"
Okan Buruk, yarınki musabakada 7-8 oyuncusundan yararlanamayacaklarını kaydetti.
Son donemde Turkiye'deki statlarda zemin sıkıntısı yaşandığını anlatan Buruk, "Yarın iki takım icin artı yanı guzel zeminde oynayacağız. Zeminlerin cok bozulduğu bir sene yaşıyoruz. Oyuncularımın kalitesine guveniyorum. Hedeflerine ulaşmak icin en iyisini yapacaklarına inanıyorum. Takım olarak artılarımız bu. Tabii ki onemli eksiklerimiz var. Sezon başından beri buyuk sakatlıklar gecirdik. Yarın 7-8 oyuncumuz forma giyemeyecek ama sonucta sahaya 11 kişiyle cıkacağız. Cıktığımız 11 ile en iyisini yapmaya calışacağız." şeklinde goruş belirtti.
"Futbolda her oyuncu alınacak durumda"
Okan Buruk, Galatasaray ve Fenerbahce'nin transfer gundeminde olan milli futbolcular İrfan Can Kahveci ile ilgili gelen sorulardan yorulduğunu soyledi.
Son lig macında sakatlanan İrfan Can'ın yakında calışmalara başlayacağını belirten Buruk, "İrfan Can'ın son macta sakatlanması bizi uzdu. Bugun yapılan kontrollerde cok uzun surmeyeceği anlaşıldı. Belki 1-2 hafta sonra takıma donebilir. Transferle ilgili soru devamlı soruluyor. İrfan iyi bir profesyonel, iyi bir kişilik ve bulunduğu ortamda en iyisini yapmaya calışan bir oyuncu. Transfer teklifleri olsa da İrfan hep yuzde 100'unu vermeye ve takım icin elinden geleni yapmaya calıştı. Bir sakatlığı var. Futbolun icinde bunlar mevcut. Bircok oyuncuya transfer teklifi geliyor. Turkiye'de her takımın her oyuncusunu isteyenin doğru rakamı verdiği zaman alabileceğini biliyoruz. Neymar'ı Barcelona'dan 222 milyon avro vererek aldılar. Futbolda her oyuncu alınacak durumda. Kulubumuze istediği teklif gelirse karar verecek kişi başkanımızdır. Devamlı aynı şeyleri konuşmak bizi yoruyor ama beni daha cok yoruyor." diyerek sozlerini tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay