Trabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı, yarın Medipol Başakşehir ile yapacakları TFF Super Kupa macında kupaya uzanarak son 12 haftadaki cıkışlarını surdurmek istediklerini soyledi.
Son Super Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Ziraat Turkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'un yarın yapacağı TFF Super Kupa macı oncesi basın toplantısı duzenlendi.
Macın oynanacağı Ataturk Olimpiyat Stadı'nda gercekleştirilen basın toplantısına Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, kaptanı Alexandru Epureanu ile Trabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı ve kaptanı Uğurcan Cakır katıldı.
Medipol Başakşehir'de uzun sure gorev yaptığını hatırlatan Avcı, bordo-mavili takımda da goreve gelmesinin ardından iyi bir cıkış yakaladıklarını aktararak, şu ifadeleri kullandı:
"Uzun seneler calıştığım harika bir kulup. Kurumsal ve oyun hafızası olan, oyuncu zenginliğine sahip bir takım. Gecen sezon da Okan hocayla beraber şampiyonluğu yakaladılar. Başakşehir ile karşılıklı birbirimize katkı sağladık ama bugun itibarıyla rakip olduk. Şahane bir kuluple, iyi bir futbol takımıyla bir mac oynayacağız. Trabzonspor da ulke tarihinin en onemli kuluplerinden biri. Şampiyonluğu İstanbul'un dışına cıkardılar. Hem şampiyonluklar kazanmış hem de Turk futboluna oyuncular kazandırmış bir şehir. Eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 5'i ust uste olmak uzere toplamda 7 kere kazandık. Super Kupa adına gecince de 1 kere aldık. Yani toplamda 8 kere bu kupayı kazandık. Son 12 haftadır yaptığımız cıkışımızı, adım adım gelişen oyunumuzu bir kupa alarak devam ettirmek istiyoruz. Hedefimiz bu kupayı yarın 9. kez almak. Gelişen oyunumuz ile sonraki sonuclara yardımcı olacak ve enerjimizi yukseltecek kupayı kaldırmak istiyoruz."
"Kupaya veya diğer şeylere cok bakmıyorum"
Abdullah Avcı, kulup teknik direktorluğu kariyerindeki ilk kupasına yakın olduğunun soylenmesi uzerine, "Kupaya veya diğer şeylere cok bakmıyorum." dedi.
Hedefinin hep oyunu ve oyuncuyu geliştirmek olduğunu anlatan Avcı, "Antrenorluk veya futbolculuk, her anı doğru yaşamakla alakalı. Kupaya veya diğer şeylere cok bakmıyorum. İşimi her zaman doğru yapmaya, kendimi geliştirmeye, bulunduğum kuruma sahip cıkıp oyuncuyu ve oyunu geliştirmeye calışan bir teknik adamım. Bir macla ya da yeni geldiğim bir yerde, 'Kariyerinde kupa aldı.' diye adlandırılmayı istemiyorum. Uzun vadede neler yapıldığına bakılması lazım. Her mac aynı heyecanı yaşıyoruz. Tabii ki kupa almak, tarihte yer almak onemli. Trabzonspor'un duvarına baktığımda sevincleri, oyuncuları ve teknik adamları cok net gorebiliyoruz. Oyun ve oyuncuyu geliştirmek, kupa kazanmak ya da sonuclandırmak tabii ki bizi mutlu eder." diye konuştu.
Super Lig'de gecen sezon şampiyonluk yarışında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir'in yer aldığının hatırlatılması uzerine Avcı, "Bu macı gecen senenin rovanşı olarak gormuyorum. İki ayaklı bir mac oynanmıyor. Yeni bir hedef var. Yarın Super Kupa'yı almak istiyoruz. Başakşehir'in 7-8 eksiği de olsa, cok geniş ve kaliteli bir oyuncu havuzuna sahipler. Alternatifleri fazla. Hocanın beklentilerinin olduğu oyuncular muhakkak vardır ama ben daha dar havuzun icinde gidiyorum. Onu genişletmeye calışıyoruz. Kaliteli bir takıma karşı oynayacağız. Her musabaka zordur. Biz de en iyi şekilde hazırlanarak cozmeye calışacağız." değerlendirmesinde bulundu.
"(İrfan Can) Ben de talip olabilir miyim?"
Avcı, şaka yaparak Galatasaray ve Fenerbahce'nin transfer teklifinde bulunduğu iddia edilen Medipol Başakşehirli İrfan Can Kahveci'ye talip olduğunu soyledi.
İrfan Can'ın sakat olduğunu yeni oğrendiğini belirten Abdullah Avcı, "İrfan'ın sakat olduğunu bilmiyordum. Transferde adı geciyor. Yarın oynamayacaksa ben de talip olabilir miyim? Benim de emeğim var cocukta. Ben de talip olabilirim. Ancak bu işin esprisi. Cok değerli oyuncu." şeklinde konuştu.
Ataturk Olimpiyat Stadı'nda cok anısının olduğunu aktaran bordo-mavili takımın teknik direktoru, "Okan hoca burada oynadı. Son senesini beraber gecirdik. Başakşehir yoğun bir Şampiyonlar Ligi surecinden cıktı. Kimsenin sakatlanmadığı guzel bir final olması en buyuk dileğimiz. Guzel anılarımızın olduğu bir stat. Yarın umarım finale yakışan bir musabaka olur." diyerek sozlerini tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay