SAKARYA'nın Akyazı ve Hendek ilcelerinde akşam saatlerinde duyulan patlama sesi halkı tedirgin etti. Sakarya Valisi Cetin Oktay Kaldırım, sosyal medyadan yaptığı acıklamada il genelinde herhangi bir patlama ya da olumsuzluk yaşanmadığını bildirirken, duyulan sesin Eskişehir'de askeri havaalanından eğitim ucuşu icin kalkış yapan ve alcak ucuş sırasında ses hızını aşan savaş ucaklarının oluşturduğu sonik patlama olduğu iddia edildi.Sakarya'nın Akyazı ve Hendek ilcelerinde akşam saat 16.30 sıralarında duyulan patlama sesi endişe yarattı. Sesin duyulduğu Hendek ve Akyazı ilcesinde vatandaşların panik haliyle dukkanlardan dışarı cıkması guvenlik kameralarına yansıdı. Hendek'te sesin Camlıca mahallesindeki bir fabrikanın yakınından geldiği yonundeki ihbar uzerine bolgeye itfaiye ekipleri, jandarma ve sağlık ekiplekri sevk edildi. Fabrika ici ve cevresinde araştırma yapan ekipler herhangi bir patlama emaresine rastlamadı. Gecen yıl Hendek ilcesinde havai fişek fabrikasındaki patlama nedeniyle korku yaşayan vatandaşlar benzer olayın yaşanmış olabileceğinden endişe etti.

VALİ KALDIRIM ACIKLAMA YAPTIİhbarlar uzerine Sakarya Valisi Cetin Oktay Kaldırım sosyal medya hesabından acıklama yaptı. İl genelinde yapılan araştırmalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı belirten Vali Kaldırım, "Kıymetli hemşehrilerimiz, ilimizde bir patlama meydana geldiği yonunde ihbarlar gelmiş ve paylaşımlar yapıldığı gorulmuştur. İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tespit edilmiştir. Saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.EĞİTİM UCUŞU SIRASINDAKİ SONİK PATLAMA OLDUĞU İDDİA EDİLDİSakarya genelinde herhangi bir patlama emaresine rastlanılamazken, sesin Eskişehir'de bulunan askeri havaalanından eğitim ucuşu icin kalkış yapan ve alcak ucuş sırasında ses hızını aşan savaş ucaklarının oluşturduğu sonik patlama nedeniyle olduğu iddia edildi.'BİR ANDA PATLAMA OLDU'Patlama sesi duyduğunu soyleyen Ali Rıza Doru, "Ben dışarda calışırken bir anda patlama oldu. Biz de etrafa bakındık ama bir anlık ucak sesi duyduk. Başka hicbir şey yoktu. Bakıyorum, arıyorum fakat bir şey goremedim" dedi.Taksi şoforu Ali Yiğit, "Arkadaşlar ile birlikte etrafa bakınıyorduk. Meydanda aniden bir patlama sesi duyuldu. İnsanlar panikle dışarıya cıktı. Deprem oldu zannettik. Aynı havai fişek fabrikasındaki patlama gibi ses duyuldu. Patlama bir sefer oldu. Bir anda gumledi. Daha sonra calan siren sesleriyle birlikte insanlar sokağa dokuldu. Ne olduğu hala acıklanmadı. Ne olduğunu bilmiyoruz. Tedirginiz, bekliyoruz" ifadelerini kullandı.Hendek'te işletme sahibi olan Adnan Gulen, "Yazın yaşanan patlamadaki gibi korku dolu anlar yaşadık. Bugun de saat 4.30 sıralarında bir patlama oldu. Dukkanımızda camlar salladı, binanın sarsıldığını hissettik. Panikle dışarı cıktık" diye konuştu.

- SakaryaKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramiz Kaan OKTAR