ANTALYA'nın Manavgat ilcesinde Cihan Albak (36), Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi gorduğu hastanede baba olmanın mutluluğunu yaşadı. Albak'ın doktoru İbrahim Emer, "Hastamız, yoğun bakım servisinde uyutulurken, cocukları icin ve bebeği icin yaşamak istediğini soyledi. O durum bizi zaten gunlerce ağlattı. Eşi, hastamızın en kotu doneminde hastanemizde sezaryenle doğum yaptı, bu bizim duygularımızı cok derinleştirdi" dedi.
Manavgat'ta bir otelde servis gorevlisi olarak calışan Cihan Albak, gecen yıl 8 Aralık'ta rahatsızlandı. Manavgat'taki ozel bir hastaneye getirilen Cihan Albak'ın yapılan testlerinde Covid-19 pozitif olduğu anlaşıldı. Durumu ağırlaşan Cihan Albak'ın tedavisi 15 Aralık'ta yoğun bakım servisinde entube durumda ventulatore bağlı olarak surduruldu. Cihan Albak'ın tedavisi devam ederken, hamile olan eşi Ulku Albak, 24 Aralık'ta aynı hastanede 'Eymen' adı verilen bir erkek bebek dunyaya getirdi.

BAKAN PAYLAŞTIDun yoğun bakımdaki tedavisi tamamlanan Cihan Albak, normal odaya alındı. Hastalığı ağır geciren Cihan Albak yoğun bakımdan personel tarafından uğurlanırken, bu sırada cekilen bir fotoğraf Anestezi ve Yoğun Bakım Unitesi uzman doktorlarından Dr. İbrahim Emer tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Doktor Emer'in paylaştığı fotoğrafı kendi hesabından yeniden paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık calışanlarımızın verdikleri emek ve ozveri sonucu iyileşen her hastamız en buyuk motivasyonumuz. Bizi mutlu eden sizin sağlığınıza kavuşmanız. Biz sağlık calışanları olarak son hastamız iyileşene kadar calışmaya devam edeceğiz" diyerek sağlık calışanlarının mutluluğuna ortak oldu.'35 GUN VETULATORE BAĞLI OLARAK TEDAVİ GORDU'Cihan Albak'ı 35 gun suresince yoğun bakım unitesinde takip eden uzman doktor İbrahim Emer, "Hastamız 8 Aralık'ta goğus hastalıkları uzmanımız tarafından Covid-19 servisine alındı. Durumu kotuleşene kadar orada kaldı. 15 Aralık'ta durumu kotuleştiği icin Covid-19 yoğun bakım unitesine alındı. Bu tarihten itibaren yaklaşık 35 gun ventulatore bağlı olarak tedavi gordu. 35 gunun ardından ventulatorden ayrıldı, dun servise cıkardık" dedi.'O DURUM BİZİ ZATEN GUNLERCE AĞLATTI'"Hastamız, yoğun bakım servisinde uyutulurken, cocukları icin ve bebeği icin yaşamak istediğini soyledi. O durum bizi zaten gunlerce ağlattı" diyen Dr. Emer, sozlerini şoyle surdurdu: "Eşi hastamızın en kotu doneminde bizim hastanemizde sezaryenle doğum yaptı, bu bizim duygularımızı cok derinleştirdi. Zaten en kotu gunlerinde olduğu icin hastamızla oldukca duygulu anlar yaşadık. Defalarca kotuleşti, defalarca mudahale edildi. Tedavide mutlu sona ulaştık, cok sevincliyiz, gercekten cok mutluyuz. Bebeğimizin durumu cok iyi, hastamız Cihan Albak, şu anda goğus hastalıkları uzmanımız tarafından serviste takip ediliyor. Uzun bir tedavi donemine ihtiyac duyabilir."Sosyal medyada yaptığı paylaşımı icinden gelerek yaptığını belirten Emer, "Ben sadece sevincimi paylaştım. Hakikaten şu anda şok yaşıyorum, bu kadar etkili olacağını, bu kadar ilgi goreceğini hic beklemiyordum. Ozellikle de Sayın Sağlık Bakanımızın ilgisini cekip de, paylaştıktan sonra zaten ilgi cok cok arttı" diye konuştu

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mithat ABAKAN