Kahramanmaraş'ta bir esnaf iş yerinde poşet icinde unutulan 90 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı.
Merkez Dulkadiroğlu ilcesi Kurtuluş Mahallesi'nde giyim mağazası işleten Mustafa Gozubol, gecen hafta cuma gunu iş cıkışı etrafı kontrol ederken elektrikli sobanın uzerinde gorduğu poşetin icinde para olduğunu fark etti.
Bir sure paranın sahibinin gelmesini bekleyen Gozubol, polisi arayarak iş yerinde yuklu miktarda para unutulduğunu soyledi.
Ekipler, yaptıkları incelemede, unutulan paranın mağazadan alışveriş yapan Ramazan Yarım'a ait olduğunu belirledi.
Unutulan parayı Gozubol'dan teslim alan Dulkadiroğlu İlce Emniyet Mudurluğu ekipleri, Yarım'a parasını teslim etti.
Gozubol, gazetecilere yaptığı acıklamada, sokağa cıkma kısıtlamasının başlamasına yakın saatlerde tanımadığı bir muşteri geldiğini ve iki bluz aldığını soyledi.
Muşterinin aceleci davrandığını ve alışverişini yapmasının ardından mağazadan cıktığını anlatan Gozubol, "Uşuduğum icin sobanın başına gectim ellerimi ısıtıyordum baktım siyah bir poşet gordum. Muşteri unuttu, gelir alır diye bekledim ama gelen giden olmadı. Sonra poşetin icerisine baktığımda balyayla para vardı. Kimse gelmeyince emniyeti aradım. Esnaf olarak gerekeni, vatandaşlık gorevimi yaptım." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İzzet Mazı