KAHRAMMANMARAŞ'ta bulduğu 50 bin lirayı sahibine teslim eden temizlik işcisi Halil İbrahim Cınar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından bir maaş ikramiye ile odullendirildi.
Dulkadiroğlu Belediyesi'nde temizlik işcisi olarak calışan 2 cocuk babası Halil İbrahim Cınar, cop konteynerinin yanında 50 bin lira buldu. Cınar, parayı alıp sahibinin bulunması icin polisten yardım istedi. Yapılan araştırmada paranın bir seyahat firması yetkililerinden Sedat Golcu'ye ait olduğu tespit edildi. Halil İbrahim Cınar, 50 bin lirayı karakolda Golcu'ye teslim etti. Sedat Golcu, Cınar'a durust davranışından dolayı hem teşekkur etti hem de kendisine 1 yıl boyunca ucretsiz seyahat ile odullendirdi.

Halil İbrahim Cınar'a bir odul de gorev yaptığı belediyenin başkanından geldi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, personelini makamında ağırlayıp bir maaş ikramiye ile odullendirdi. Cınar'ın kendisine yakışanı yaptığını belirten Okay, "16 yıldır belediyemizde calışan kardeşimiz ornek bir davranış sergiledi. Hakikaten Dulkadiroğlu Belediyesi calışanı olmanın gereğini yerine getirdi. Bundan dolayı Halil İbrahim kardeşimizle gurur duyuyoruz. Vatandaşımızın kaybettiği parayı cok kısa surede guvenlik mercilerine ileterek sahibinin bulunmasını sağladı. Kendisine cok teşekkur ediyoruz, Allah razı olsun. Kardeşimize bu durustluğunden dolayı odullendirerek teşekkur ediyoruz" diye konuştu.Halil İbrahim Cınar ise yapması gerekeni yaptığını belirterek, "Cop konteynerinin yanında 50 bin lira para buldum. Hemen durumu polis ekiplerine bildirerek tutanak tuttuk. Akşam saat 9 gibi paranın sahibini polisler buldu ve ben de polis merkezinde parayı kendisine teslim ettim" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Omer KOC