HDP EskiEş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden gazetecilere mektup gonderdi.
Mektubunda "Dışarıda HDP uzerinden, ozellikle de benim adım uzerinden zaman zaman yoğun tartışmalar yurutuluyor" ifadelerini kullanan Selahattin Demirtaş, şunları kaydetti:
"Cezaevi imkanları olcusunde, tum gelişmeleri takip etmeye calışıyorum. Elbette bana ve HDP'ye yonelik eleştirileri buyuk bir saygıyla karşılıyor, eleştirilere değer veriyor, onları anlamaya calışıyorum. Gecmişteki siyaset tarzımız, soylemimiz, pratiklerimiz konusunda ozeleştirel yaklaşmak gerektiğine de samimiyetle inanıyorum. Ayrıca bunu tum siyasetcilerin yapması gerektiği kanaatindeyim. Bizler dort dortluk siyaset yaptığımızı iddia edersek sadece kendimizi kandırmış oluruz. Nihayetinde Turkiye bugun bu haldeyse her siyasi aktorun kendi olcusunde sorumluluğu var, buna muhalefet de dahil.
[h=3]"BAŞARILI OLSAYDIK BUNLARIN HİCBİRİ YAŞANMAYACAKTI"[/h]Barışı sağlayamadık, demokrasi getiremedik, ekonomi coktu, toplum ağır bedeller oduyor. Başarılı olsaydık bunların hicbiri yaşanmayacaktı. Durum bu kadar nettir. Bence bu saatten sonra mazeretlerin arkasına sığınmanın da bir anlamı yok. Muhalefet topluma guven vermek istiyorsa ozeleştiriden kacmamalı, olgun bir şekilde ozeleştiri verebilmelidir."