Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından evinde ziyaret edilen Saadet Partisi Yuksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asilturk, ziyarette konuşulanlara ve partisinin ittifak politikasına ilişkin acıklamalarda bulundu.
Konuk olduğu bir televizyon programında konuşan Oğuzhan Asilturk, ziyaretin iceriğine dair Erdoğan'ın acıklamalarının uzerine bir şey soylemeyeceğini belirterek "Forsunu morsunu kullanmadan abi kardeş gibi goruşmeye gelmesi karşısında ben en ufak bir acıklama yapmam. Kendisi ne acıklama yaparsa odur esas. O da gereken olcude bir şeyler soyledi. Benim bu tutumumu da gorduğu icin cok da memnun olduğunu biliyorum. Bazı şeylerde saygı gostermek lazım" dedi.
[h=3]"ACIKLARSAM BOLUNME OLUR"[/h]Asilturk, partisinin ittifaklar konusundaki tutumunun ne olacağına ilişkin soruya ise "Ben CHP'yle de duşman gibi sert bir uslupla konuşmuyorum. İYİ Parti'yle de. Biz MHP'yle de cok yumuşak yakınlaşma şey ettik ama onlardan bize olumlu cevap gelmedi. Onlara da butun partilerle iyi davranmamız lazım. Partiler bunu yaparsak toplumda da karşılık bulur. Sadece AK Parti'nin gelmesi bile toplumu ne kadar değiştirdi. Diğerlerine de aynı şeyleri soyluyorum. Bizim gorevimiz hakkı anlatmaktan ibaret kimseyle bir duşmanlığımız yok. Onun icin ileride şoyle mi yaparız boyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, secime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan once bunu acıklarsam bir bolunme meydana gelir. Ben bunu acıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de goruşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz" diye yanıt verdi.
[h=3]"ERDOĞAN TOPLUMUN İSTEĞİNE UYGUN HAREKET EDİYOR"[/h]Asilturk, Erdoğan'ın ziyaretini nasıl değerlendirdiği konusunda da "Bunu iki turlu değerlendirmemiz lazım. Sayın cumhurbaşkanı diğer partilere de gidiyor şey ediyor. Partiler arasında bu kavgadan vazgecme gibi bir temel isteği toplumun isteğine uygun hareket ediyor. Herkesin soracağı soru peki secimlere giderken siz iki topluluk var. Biz şimdiden hicbir şekilde şu grupla bu grupla olacağız diyemeyiz" ifadelerini kullandı.