İZMİR'in Konak ilcesinde 15 yıldır birlikte yaşadığı Dilek Yuksel'i (43) bıcaklayarak oldurduğu iddiasıyla tutuklanan Seyfetin Erilmez'in yargılanmasına başlandı. Erilmez, "Eşimle aramızda hicbir sorun yoktu. Bir anlık ofkeyle ona kıydım" dedi.Olay, 12 Temmuz 2020'de, Guney Mahallesi 1148/1 Sokak'taki evde meydana geldi. İddiaya gore, birlikte yaşayan Seyfetin Erilmez ve Dilek Yuksel arasında miras tartışması cıktı. Yuksel'in olen annesinden kalan mirasın paylaşımı konusunda yaşanan tartışmanın buyumesi uzerine Erilmez, kadını ceşitli yerlerinden bıcakladı. Erilmez kacarken, komşuların ihbarı uzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde Dilek Yuksel'in hayatını kaybettiği saptandı.Kısa sure sonta teslim olan Erilmez ise tutuklanarak cezaevine gonderildi.
Hakkında 'kasten oldurme' sucundan dava acılan tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. 4'uncu Ağır Mahkemesi'nde bugun gorulen ilk duruşmaya tutuklu sanık Erilmez'in yanı sıra Yuksel'in kızı Duygu Sezgin ile tanıklar ve taraf avukatları katıldı.MİRAS TARTIŞMASI İDDİASINI KABUL ETMEDİSanık Seyfettin Erilmez ifadesinde, Yuksel'i miras sebebiyle oldurduğu suclamalarını kabul etmedi. Erilmez, "Dilek ile 15 yıldır nikahsız olarak yaşadık. Benim de onun da ilk evliliklerimizden birer evladımız var. Dilek'i miras sebebiyle oldurduğum iddiasını kabul etmiyorum. Cunku kayınvalidem ve kayınpederim 65 yaş aylığıyla gecinirlerdi. Ortada herhangi bir miras bulunmuyor. Dilek ile kavgalarımız genellikle beni kıskandığı icin olurdu. Her ailede olan tartışmalar dışında bir tartışmamız olmazdı. Dilek, uyuşturucu ticareti yaptığı icin cezaevine girmiş, olaydan 3 gun once de tahliye olmuştu. Olay gunu dışarıdaydık. Eve geldiğimizde ise şeker hastası olduğum icin cinsel olarak sıkıntı yaşadım. O da benimle alay etti" dedi.'SAYISINI HATIRLAYAMADIĞIM KADAR BICAK DARBESİ VURDUM'Yuksel ile birbirlerini sevdiklerini savunan Erilmez, "'Nasıl konuşuyorsun' diye uzerine yurudum ve birbirimizi itmeye başladık. Ardından Dilek'in meyve soyduğu ekmek bıcağını aldım. Ben bıcağı alınca Dilek dış kapıyı acıp merdivenlerden inmeye başladı. Ben de ona yetiştim. Ardından da belinin yanına sayısını hatırlamadığım kadar bıcak darbesi vurdum. Dilek hic bağırmadı ve yere duştu. Ben eve cıkarak uzerimi değiştirdim. Bıcağı nereye koyduğumu hatırlamıyorum. Amcamın evine uğradıktan sonra parkta biraz tek başıma oturdum. Akşama doğru da teslim oldum. Dilek ile birbirimizi seviyorduk. Olayın boyle sonuclanmasını istemezdim. Bu pişmanlık benimle mezara gidecek. Bir anlık ofkeyle eşime kıydım" ifadelerini kullandı.'SİZİ OLDURUR, DELİ ROLU YAPARIM'Yuksel'in ilk eşinden olan kızı Duygu S. ise, Erilmez'in annesine miras konusunda surekli baskı yaptığını soyleyerek, "Aralarında surekli kavga ve tartışma vardı. Sanığın savunması doğru değil. Annemi surekli darbederdi. Başka erkekler gormesin diye annemi hem benim evime hem de anneannemin evine bile gondermezdi. Anneannemden 150 bin lira miras kaldığı doğrudur. Vasiyetinde de dedem oldukten sonra paranın annem ve kardeşleri tarafından paylaşılmasını istemişti. Bu sebeple hala bankadadır. Anneannem oldukten birkac ay sonra alkollu olarak evime gelen sanık, 'Dedene soyle miras kalan parayı dağıtsınlar. Seni de anneni de oldurur, deli rolu yapar ceza almam' dedi. Şikayetciyim" diye konuştu.Tanık H.G. de Erilmez ile Yuksel arasında miras kavgası olduğunu belirterek, "Bir gun Dilek Yuksel bize geldiğinde miras konusunda Seyfettin'in kendisine baskı yaptığını soylemişti. Olay gunu de bizim evdelerdi. Bir ara Dilek ablanın, 'Babam olmeden para boluşulmez' dediğini duydum. Ardından da evlerine gittiler" şeklinde konuştuMahkeme heyeti, diğer tanıkların da dinlemesi icin duruşmayı erteledi.
- İzmirKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga TAHCI