TURKİYE Basketbol 2'nci Lig ekiplerinden Corlu Belediyesi Genclik ve Spor Kulubu (CBSK) lojmanında olu bulunan takım kaptanı Ziya Berhan Kılıc (30) gozyaşları arasında toprağa verildi. Formasının uzerine ortulduğu oğlunun tabutuna sarılan anne Sevgi Kılıc,"Berhan'ım sen kalk, ben geldim annem guzel oğlum. Senin ne işin var burada" diyerek gozyaşları doktu.
CBSK takımının kaptanlığını yapan Ziya Berhan Kılıc, takımının hafta sonu Bursa deplasmanında oynayacağı mac oncesi dun sabah saatlerinde Corlu Belediyesi Spor Salonu'nda duzenlenen antrenmanına izin alarak katılmadı. Kaptan, takımının akşam saatlerinde gercekleştirdiği gunun ikinci idmanına da katılmayınca kulup yetkilileri Kılıc'ın ailesine haber verdi. Aile, aradıkları Ziya Berhan Kılıc'ın telefona yanıt vermemesi uzerine sporcunun kaldığı Kemalettin Mahallesi Perşembe Pazarı mevkisindeki takım lojmanına geldi. Kilitli olan oda kapısını kıran Kılıc'ın ağabeyi ve babası genc sporcuyu yatağında hareketsiz halde buldu. Haber verilmesi ile lojmana gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Ziya Berhan Kılıc'ın hayatını kaybettiğini belirledi.
Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Kılıc'ın cenazesi Corlu Merkez Garaj Camii'ne getirildi. Kılıc'ın cenazesine Corlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, siyasi partilerin temsilcileri, takım arkadaşları, ailesi katıldı. Sevgi Kılıc, formasının uzerine ortulduğu oğlunun tabutuna sarılarak, "Berhan'ım sen kalk, ben geldim annem guzel oğlum. Senin ne işin var burada" diyerek gozyaşları doktu. Annenin gozyaşları cenazeye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

'BENİM EVLADIMDI'
Corlu Belediyesi Genclik ve Spor Kulubu Başkanı Hasan Eligul, Berhan Ziya Kılıc'ın oğlu gibi olduğunu ve olumune halen inanamadığını soyledi. Eligul, "Soyleyecek cok kelime yok. Corlu bir evladını kaybetti. Benim evladımdı. 15 sene beraber basketbola hizmet ettik. Corlu'ya, spora hizmet ettik. Cok buyuk kayıp spor camiası icin" dedi.Kılıc,daha sonra Asri Mezarlık'ta gozyaşları arasında toprağa verildi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı