ORDU'nun Akkuş ve Unye ilcelerinde cıkan iki ayrı yangında, 400 tavuk ile 9 buyukbaş hayvan telef oldu.Akkuş'un Kızılelma Mahallesi Kuyumcular mevkiinde Yılmaz Arslan'a ait 2 katlı bir evde henuz belirlenemeyen bir nedenle yangın cıktı. Ruzgarın etkisiyle kısa surede buyuyen yangın evin bahcesinde bulunan kumese sıcradı. Durumu fark eden mahalleli, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa surede bolgeye ulaşan ekipler, uzun uğraşlar sonucu yangını sondurdu. Yangında bin 500 tavuğun bulunduğu kumeste 400 tavuk telef oldu, 780 koli yumurta ile 2 ton yem de yandı.

Olay sırasında hastaneye gittiği icin yangını yolda oğrendiğini belirten ev sahibi Yılmaz Arslan, "Olay sırasında eşimi hastaneye goturuyordum. Evimin yandığını komşularım telefonla arayarak haber verdiler. 2012 yılından bu yana gecimimi buradaki kumesten sağlıyordum. Yangın sonucu evim ve kumesim kullanılmaz hale geldi. Kumeste 400 tavuğum telef oldu, 780 koli dağıtıma hazır yumurta ve 2 ton yem yandı. Eve donduğumde artık yapacak bir şey kalmamıştı, cok uzgunum" dedi.Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Yılmaz Arslan'ı ziyaret ederek, aileye başta konaklama olmak uzere ellerinden gelen her turlu desteği vereceklerini ifade etti.UNYE'DE DE 9 BUYUKBAŞ HAYVAN TELEF OLDUUnye ilcesine bağlı Atakoy Mahallesi'nde de Ahmet Karagoz'e ait ahırda yangın cıktı. Kısa surede buyuyen yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangında 9 buyukbaş hayvan telef oldu.

- OrduKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mustafa KIRLAK