Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Erkem Şaylan, gubre fiyatlarındaki artışın ciftciyi olumsuz etkilediğini belirtti.
Şaylan, makamında duzenlediği basın toplantısında, son yıllarda uretim maliyetlerinin arttığını soyledi.

Tarım sektoru acısından yuksek girdi maliyetlerine yonelik sorunların bu yıl da devam ettiğini ifade eden Şaylan, soz konusu maliyet artışlarının tarımsal uretim uzerinde buyuk bir sorun oluşturduğunu kaydetti.
Ureticilerin uretim periyodunda her bir farklı bitki icin farklı gubreler kullandığını aktaran Şaylan, Trakya'da en cok kullanılan 5 gubre ceşidinde son 1 yılda yuzde 53 ile 87 arasında meydana gelen fiyat artışının, ciftcinin belini buker hale geldiğini belirtti.
Ure gubresinin 2020 yılında tonu 1650 lira iken bu yıl yuzde 82'lik artış ile 3000 liraya ulaştığını vurgulayan Şaylan, dap gubresinin yuzde 87 artışla 1850'den 3450 liraya, on beşlik taban gubresinin yuzde 53 artışla 1700'dan 2600 liraya, yirmilik taban gubresinin yuzde 55 ile 1580'dan 2450 liraya, amonyum sulfat gubresinin de yuzde 74'luk bir artışla 950 liradan 1650 liraya yukseldiğini bildirdi.
Trafik denetimlerinin gerekliliği eğitimi
Kırklareli'nde 4637 oğrenciye trafik denetimlerinin gerekliliği eğitimi verildi.
İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Mudurluğu işbirliğinde gercekleştirilen eğitimler ile trafik kazalarından kaynaklı can ve mal kayıplarını minimum duzeye indirmek, trafik guvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılmasını sağlamak amacıyla trafik denetimlerinin gerekliliği eğitimi verildi.
Cevrim ici gercekleştirilen eğitimler ile hayati oneme sahip trafik kurallarına uyum oranının yukseltilmesi hedeflendi.
Yapılan teorik eğitimlerde oğrencilere trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve cocuk koruma sistemleri, yaya gecidi, ust ve alt gecit kullanımı, guvenli bisiklet kullanımı, yaya guvenliği, gorunurluk, aracta guvenli yolculuk, karşıdan karşıya gecme ve guvenli oyun alanları konularında bilgiler verildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ufuk Ertop